• Jacqueline ter Telgte bij één van haar schilderijen in de bibliotheek.

    Adriaan Hosang

Jacqueline ter Telgteexposeert in bibliotheek

RENSWOUDE Iedere twee maanden zijn er nieuwe exposanten in de bibliotheek van Renswoude. Momenteel hangen langs de wanden schilderijen die vervaardigt zijn door Jacqueline ter Telgte uit Scherpenzeel.

Ze is een veelzijdige kunstenaar. Zeker als je kijkt naar de onderwerpen die Jacqueline heeft toevertrouwd aan het doek. Van bijvoorbeeld een sierlijke paddenstoel tot een stilleven, van landschappen tot vogels, maar ook abstracte werken of een oosterse vrouw. De ene keer gebruikt ze veel kleur veelzijdig, een andere keer juist vrij minimaal, maar ze weet altijd de juiste toon te raken.

SCHORTEN AAN Jacqueline ter Telgte is in Amsterdam geboren. Ze verhuisde op haar vijftiendenaar Gelderland, om vervolgens weer enkele jaren later naar Overijssel te verhuizen. Ze werkte in het onderwijs, in Hengelo.

Een jaar of acht geleden kwam zij in contact met Kunstsalon Wit in Glanerbrug, waar ze eerst een workshop van een dag heeft gevolgd. Haar interesse was gewekt, ze vond het zo leuk en ze leerde er zoveel dat ze ermee door is gegaan. Elke vrijdagmorgen om 8.30 uur stapt ze in de auto, op weg naar Glanerbrug. Daar gaan de schorten aan, de potten worden met water gevuld en de kwasten uitgezocht. Even later is iedereen geconcentreerd aan het werk. Elk met een totaal ander schilderij. Heb je hulp nodig of advies, dan staat Brenda klaar. Ook ongevraagd geeft 'de juf' advies.

Jacqueline ter Telgte woont sinds oktober 2017 met haar man in Scherpenzeel. Via Ward's Art in Barneveld is ze gaan schilderen bij Herna van Dronkelaar. De resultaten van haar schilderkunst zijn te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Van Reedeweg.