• Een houten soldaat met in z'n hand de tas met opdrachten en het paaltjes, zoals die langs de route voor de jeugd te vinden is.

    Adriaan Hosang

'Met kunstenares een beeld van een lepelaar maken'

RENSWOUDE Bij Fort aan de Buursteeg, op de grens van Renswoude en Veenendaal, kunnen kinderen tot en met 16 jaar vandaag (dinsdag) aan de slag met hout. Ze gaan onder leiding van kunstenares Suzanne Visscher een beeld van een lepelaar maken. En ze mogen hun 'kunstwerk' meenemen naar huis.

Kunstenares Suzanne Visscher maakt naast schilderijen ook meubelen en woonaccessoires en (tuin) beelden). Deelnemen aan de workshop kost € 20 per kind, inclusief materiaal en limonade. De workshop wordt gegeven van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via: info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl.

Naast deze activiteiten zijn er ook voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar, die spontaan een bezoekje brengen aan het Fort aan de Buursteeg, enkele activiteiten. Zij kunnen bijvoorbeeld Fortepad Het Dappere Soldaatje lopen, een route die uitgezet is langs soldatenpaaltjes. De kosten bedragen € 2,50 per kind.

Er is in het fort ook een schat aan informatie rond de Tweede Wereldoorlog, en nog veel verder terug, de tachtigjarige oorlog. Er zijn rondleidingen met een gids, zoals op 1 september. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl. De kosten bedragen € 5 per persoon. Voor groepen van 8 tot en met 12 jaar is er nog een actief kennisspel dat in teams uitgevoerd wordt.

Voor jong en oud zijn er ook speeltassen met buitenspeelgoed te huur. Je betaalt € 2 per tas. Je speelt dan Kubb, voetbal, touwtrekken, Levend Stratego op het veld. Er worden ook schildersezels verhuurt, waarmee je zelf creatief aan de slag kunt gaan.