• Gemeente Scherpenzeel

Scherpenzeel bij top 5 Fietsstad 2020

SCHERPENZEEL Scherpenzeel krijgt vrijdag 28 februari te horen of het de titel Fietsstad 2020 mag voeren. Scherpenzeel bevindt zich bij de laatste vijf overgebleven gegadigden. De uitslag wordt bekendgemaakt op het congres 'Fietsstad van de Toekomst' in de Utrechtse Jaarbeurs. Naast Scherpenzeel zijn ook Enschede, Schiermonnikoog, Veenendaal en Winterswijk in de top 5.

Volgens Fietsersbond-directeur Saskia Kluit kunnen de vijf lijstaanvoerders stuk voor stuk trots zijn. ,,Deze vijf gemeenten worden hogelijk gewaardeerd door de fietser en scoren ook nog eens objectief goed met hun fietsvoorzieningen. Vrijwel alle gemeenten doen mee, dus dat is echt een prestatie."
De ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld over de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoeveel fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen.

Naast de titel Fietsstad 2020 worden er tijdens het congres ook prijzen uitgereikt voor de beste grote, middelgrote en kleine gemeente en de snelste stijger ten opzichte van 2018.