• Bigband The Swingin Crows trad donderdag op in De Hof.

    Adriaan Hosang

The Swingin Crows in De Hof 'lekker laagdrempelig'

RENSWOUDE De Renswoudse Bigband The Swingin Crows trad vorige week op donderdagavond op tijdens een diner in Restaurant De Hof in Renswoude.

Dit optreden kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen De Hof en Supermarkt Coop. De gasten bij het diner die in het bezit waren van een Coop-voucher konden na afloop van het diner luisteren naar Bigband Swingin Crows.

Deze uit veertien muzikanten bestaande bigband telt leden die voor een groot deel uit Renswoude komen, maar ook vanuit de regio. De band staat onder leiding van Frans Mineur. Hij is ook drummer van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

[JAZZY} Het programma van de bigband biedt zowel klassieke jazz en swing als popmuziek en funk. Een vrouw die het diner gebruikt merkt op dat de bigband echt goed speelt, vol overgave. ,,Ja, het is veelal jazzy-achtige muziek, daar moet je van houden. Zo'n optreden van een bigband heeft echt iets gezelligs. Het is denk voor herhaling vatbaar.''

Voor de leden van de bigband was het het eerste optreden in een restaurant. Eén van de bigbandleden: ,,Het was voor veel Renswoudenaren met een Coop-voucher een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze bigband en de muziek die wij ten gehore brengen. Gewoon lekker laagdrempelig".

MIKE HAMMER The Swingin Crows speelde onder andere Splanky van Count Base en Harlem Nocturne uit de tv-serie Mike Hammer. Tijdens deze vertolking was er ook een altsaxsolo. Ook Don't know why van Norah Jones stond dit keer ook op het repertoire van de bigband.

De bigband The Swingin Crows trad al enkele malen eerder op, onder andere in gebouw 't Podium, waar een goed gevulde zaal genoot van wat ten gehore gebracht werd. Allerlei stijlen komen aan bod, bijvoorbeeld van Buddy Rich en Count Basy. Er was in 2018 nog een optreden, samen met popkoor Get Around uit Scherpenzeel.