• Adriaan Hosang
  • De animo voor het sjoeltoernooi op 12 januari is groot.

    Adriaan Hosang

Prestatie bepaalt rangschikking competitie

RENSWOUDE Voor de achtste maal houdt Cees Overeem het sjoeltoernooi van Renswoude. Dat gebeurt op zaterdag 12 januari in het clubgebouw van de VV Renswoude.

De animo om aan dit sjoeltoernooi deel te nemen is groot, zo vertelde organisator Cees Overeem. ,,In een mum van tijd hadden we het maximum aantal deelnemers al bereikt. Het liep echt als een trein. In totaal kan ik 42 deelnemers kwijt".

GOEDE SCORE De sjoelliefhebbers komen ook dit keer weer uit de hele regio. Cees: ,,Er zijn veel sjoelers uit Ederveen. Ook niet zo gek omdat ze daar ook een eigen sjoelvereniging hebben. Daarnaast komen deelnemers uit bijvoorbeeld Ede, Lunteren, Woudenberg, Barneveld en uiteraard Renswoude".

Sjoelen op een toernooi is volgens Cees Overeem toch net even anders als sjoelen op de club. ,,Tijdens het toernooi gaat het net weer even leuker, is het gezelliger en is misschien ook de druk wat minder groot. Natuurlijk wil je tijdens het toernooi je beste beentje voorzetten, een goede score halen, maar op de club is je prestatie ook bepalend voor de uiteindelijke rangschikking in de competitie.''

SPECIALE BAK Cees Overeem heeft gezorgd voor 21 sjoelbakken, die uiteraard niet hetzelfde zijn en dus veelal toch een bepaalde aanpak vereisen. Ook nu weer is er een speciale bak, die het de deelnemers extra moeilijk maakt, maar dat is nu net het leuke van zo'n toernooi.

Inzet is de wisselbeker, die vorig jaar gewonnen werd door Nel Groeneveld uit Scherpenzeel, ook geen onbekende binnen de sjoelwereld.

Cees Overeem is blij met het grote aantal deelnemers. ,,Daar doe je het voor", merkt Cees op. De richtlijnen zijn wel weer wat aangepast. In het clubgebouw van de voetbalvereniging is het niet zo vreemd dat je eventueel een gele of een rode kaart krijgt.

Het sjoeltoernooi start zaterdag 12 januari om 13.30 uur en rond 17.30 uur staat de prijsuitreiking gepland. Er is ook weer een mooie verloting met tal van leuke prijzen, beschikbaar gesteld door plaatselijke ondernemers.