• Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang

Ruud Gersen vijftig jaar chauffeur

SCHERPENZEEL - Ruud Gersen uit Scherpenzeel werd begin december zeventig jaar, maar hij zit nog steeds dagelijks achter het stuur van zijn vrachtwagen. Van pensioen moet hij nog niets weten. Hij wil gewoon lekker bezig blijven, de weg op, vijf dagen in de week.

Vanaf zijn twintigste jaar is hij al chauffeur, eerst bij Banketbakkerij de Molen in Scherpenzeel en nu al weer zo'n dertien jaar bij Van Heugten, waar hij in eerste instantie te maken had met Steef van Heugten.

Als je Ruud Gersen vraagt wat er nu zo leuk is aan chauffeur zijn is zijn reactie: ,,De vrijheid, toen ik in een bedrijf werkte, voelde ik mij vaak opgesloten. Dat heb je nu niet, het is zo fijn om te doen." Gersen vervoert stuksgoed en zit ook regelmatig in Duitsland. De meeste dagen in de week rijdt hij toch wel zo'n achthonderd kilometer per dag, maar daar heeft hij geen enkel probleem mee. ,,Ik doe het nog steeds met plezier, het is gewoon heerlijk om nog bezig te zijn. Ik moet er niet aan denken dat ik thuis moet zitten, zeker achter de geraniums."

Feestje

Toen Ruud Gersen 65 jaar werd, heeft hij er weinig aangedaan. ,,Nu ik vijftig jaar chauffeur ben, wilden we het grootser aanpakken. Samen met mijn baas, Gijs van de Broek van Van Heugten hebben we wat georganiseerd. We gaan straks naar de Hertog van Gelre om daar met collega's, familie, vrienden en directie te genieten van een lekker warm en koud buffet." Ruud keek zaterdagavond wel wat vreemd op toen daar ineens zijn vrachtwagen voor het huis stond met tegen de gril een fraai spandoek. ,,Nee, dat had ik nooit verwacht", zegt hij, ,,maar ik vind het wel erg leuk."

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 20 januari.