• Het was genieten voor tal van senioren in "de Gasterij

    Ädriaan Hosang
  • Gezellig samen eten op 2e Kerstdag sloeg goed aan

    Adriaan Hosang
  • Het was genieten van een heerlijke maaltijd in "de Gasterij"op 2e Kerstdag

    Adriaan Hosang

Samen dineren slaat aan

RENSWOUDE  Het was een primeur voor de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude. In feite een idee van ouderenwerker Rianne van Ginkel die van mening was dat er met Kerst nog altijd veel senioren alleen zijn en het misschien wel leuk zouden vinden om gezamenlijk iets te ondernemen, zoals bijvoorbeeld lekker samen genieten van een diner.

Rianne nam contact op met Harold Engelen van 'de Gasterij' en ook bekend van Smaak idee, dat maandelijks de maaltijden verzorgt in "het Trefpunt" in de bibliotheek aan de Van Reedeweg. Harold vond dat een prima idee en wilde daar wel aan meewerken en dus konden de uitnodigingen voor een diner op Tweede Kerstdag de deur uit.

,,En dan moet je afwachten wat de reacties zijn, hoeveel belangstelling er voor is", legt Rianne van Ginkel uit. Gelukkig viel dat zeker niet tegen want op die Tweede Kerstdag kwamen er 31 personen naar "de Gasterij" om daar te genieten van een feestelijke maaltijd.

Het menu geeft aan dat er het nodige te genieten valt en gestart wordt met een broodplankje terwijl er als voorgerecht een luxe visschotel en een vleeswarenschotel op tafel verschijnt. Uiteraard zijn in de tussentijd ook de glazen gevuld. Tussen de verschillende gangen is er tijd om gezellig met elkaar in contact te komen. Afgaande op het geroezemoes in 'de Gasterij', blijkt ook dat uitstekend te lukken.

Allerlei gesprekken worden aangeknoopt, over tal van uiteenlopende onderwerpen. En ja, als dan het hoofdgerecht arriveert met runderstoof, varkensrollade, coq du vin, verschillende groenten en aardappelgarnituur en verschillende bijgerechten wordt het ineens een stuk stiller. Iedereen geniet en laat het zich goed smaken. Ook het grand dessert valt bij iedereen goed in de smaak."

Het was gezellig, lekker en zeker voor herhaling vatbaar.