• Bewoners Norschoten verhuizen naar tijdelijk onderkomen Amersfoortsestraat Barneveld.

    Stefan de Vogel

Scherpenzeelse ouderen tijdelijk naar Barneveld

SCHERPENZEEL De vijftig bewoners van zorgcentrum Het Huis in de Wei in Scherpenzeel verhuizen volgend jaar tijdelijk naar Barneveld. Tijdens een grootscheepse verbouwing van het zorgcentrum aan de Vijverlaan in Scherpenzeel, vinden de bewoners onderdak in de tijdelijke units aan de Amersfoortsestraat.

Wouter van Dijk

Dat meldt manager Mieke van Beem van zorggroep Ena, waar Het Huis in de Wei onder valt. ,,Wanneer de verhuizing precies plaatsvindt is nog niet bekend, maar we richten ons nu globaal op begin volgend jaar, zodat de verbouwing in Scherpenzeel direct daarna van start kan. De verwachting is dat de tijdelijke situatie ongeveer een jaar in beslag zal nemen."

WENNEN Het Huis in de Wei wordt aangepast om gescheiden wonen en zorg op deze locatie mogelijk te maken. ,,Omdat we te maken hebben met een kwetsbare doelgroep, zullen we de bewoners het komende halfjaar voorbereiden op de verhuizing. Ze zullen moeten wennen aan het idee, mogelijk gaan we ook een keer met ze kijken op de locatie. Natuurlijk kan het voor deze mensen even vervelend zijn om naar een andere omgeving te moeten, maar daar staat tegenover dat ze daarna terugkomen in een volledig gerenoveerd gebouw, dat zorgt voor meer woonplezier."

Wat er ná de bewoning door Het Huis in de Wei met de tijdelijke units aan de Amersfoortsestraat gebeurt, is nu nog niet bekend.