• Lijsttrekker Maarten Zwankhuizen, SGP

    SGP

SGP: Groeiende logistiek heeft aantrekkingkracht voor andere bedrijven

SCHERPENZEEL ,,Scherpenzeel ligt prachtig centraal gelegen in Nederland en vormt voor veel bedrijven een prima uitvalbasis naar bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Arnhem en andere stedelijke gebieden in Nederland. Ook het Duitse Ruhrgebied ligt op relatief korte afstand. Het is dan ook goed te begrijpen dat transport en logistiek in de regio FoodValley en zeker ook in Scherpenzeel aanwezig is en vergroeid is met de historie van onze woon- en werkplaats.´´ Zo reageert Maarten Zwankhuzien van de SGP op de stelling: uitbreiding van grote logistieke bedrijven is niet wenselijk omdat dit, ook op de provinciale wegen, tot een toenemende verkeersdruk leidt.

,,Veel mensen verdienen hun brood in deze dynamische sector. Een dorp waar bedrijvigheid heerst, is levendig en daar kunnen voorzieningen in stand gehouden worden. Daar kunnen woningen gebouwd worden. Groeiende logistieke bedrijven hebben een aantrekkende werking voor (kleine) bedrijven met andere activiteiten. De winkels profiteren ervan. En denk bijvoorbeeld ook eens aan de sterk groeiende online handel die korte lijnen willen hebben met logistieke spelers.

Het belemmeren van de groei van (logistieke) Scherpenzeelse bedrijven vindt de SGP onwenselijk en demotiverend. Vooral voor bedrijven die sinds lang geworteld zijn in ons dorp en ruimte nodig hebben, moeten gefaciliteerd worden door de gemeente. De SGP wil geen bedrijven wegjagen naar de regio. Groei van de economie in het algemeen leidt inderdaad tot meer verkeersbewegingen. Dat zien we overal in Nederland en dat kan Scherpenzeel niet alleen oplossen. Samen met regio, provincie en rijksoverheid zullen we moeten werken aan oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan toenemende verkeersdruk door filevorming op de A12 en de A1 en het knooppunt A1/A30. Scherpenzeelse bedrijven mogen hiervan niet de dupe worden. Die bedrijven verdienen daarom onze steun.´´