• Dikkie van den Brandhof en Gerda Vermeulen in de mini Oudheidkamer in het leegstaande winkelpand in het Dorpshart

    Adriaan Hosang
  • Dikkie van den Brandhof stopt sokken en Gerda Vermeulen kijkt toe

    Adriaan Hosang

Showroom voor Oud-Renswoude

RENSWOUDE Dankzij de medewerking van Anton van Rinsum, de eigenaar van het betreffende en nog leegstaande winkelpand in het Dorpshart, heeft de Historische vereniging Oud-Renswoude er een showroom bij. Een kijkje in de showroom toont een oud potkacheltje waar klompjes voor staan. Links en rechts enkele oude stoeltjes en een stoof. Op een klein tweedeurs kastje een oude radio en tegen de wand een fraaie merklap uit 1883.

In het kamertje, met een duidelijk ouderwetse uitstraling, staat een ronde tafel met daaromheen twee oude stoeltjes met een biezen zitting. Voorzitter Dikkie van den Brandhof van Oud-Renswoude: ,,Het idee hiervoor is in het bestuur naar boven gekomen. We wilden wel wat meer pr bedrijven en meer aandacht richten op onze activiteiten. Dat kan op deze manier uitstekend. Enerzijds richting de openstelling van de Oudheidkamer tijdens de zomervakantie en anderzijds in het kader van Open Monumentendag in september, die wij organiseren.''

,,Het probleem is dat de Oudheidkamer vaak toch wat onzichtbaar is. Nu ben je gewoon meer in de kijker. Ja, voor ons heeft het een duidelijke meerwaarde. Je kunt op deze manier toch wat meer laten zien wat je als historische vereniging doet.'' De Oudheidkamer, die gehuisvest is in het gemeentehuis aan de Dorpsstraat 4, is deze zomer nog drie middagen open, namelijk op woensdag 27 juli en 3 en 10 augustus van 13.30 tot 16.00 uur.