• Impressie van het feest in 2017.

    Janneke Hek
  • Royal Beat komt spelen op het Feestje in 't park.

    Janneke Hek

'Spantje erbij' voor Feestje in 't park

SCHERPENZEEL De ambitie om iedere editie van Feestje in 't park nog beter te maken, is groot bij de organisatie. ,,Niet persé meer bezoekers, maar vooral een goed feest", vat mede-organisator Henk den Boer kort samen. Een non-profit samenwerking tussen de Oranjevereniging Scherpenzeel en de Ondernemersvereniging zorgt ook dit jaar voor feest in het park. Dit jaar op zaterdag 2 juni, de kaartverkoop is inmiddels volop aan de gang.

Janneke Hek

Vorig jaar was de eerste keer dat het Scherpenzeelse park werd omgebouwd tot festivalterrein. Meer dan zevenhonderd bezoekers genoten toen van optredens, eten en drinken en het ontmoeten van dorpsgenoten. ,,Want daar gaat Feestje in 't park ook om. Het tegenkomen van bekenden, soms zelfs van jaren geleden. Er waren vorig jaar bezoekers die allang niet meer in Scherpenzeel wonen en toch naar ons feest kwamen".

ANDER BIERMERK Leerpunten waren er ook. Zo was de combinatie met de jaarlijkse wielerronde geen handige. ,,We hadden wederzijds last van elkaar. Vooral met opbouwen was het onhandig dat dit om de wielerronde gepland moest worden. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanaf nu de eerste zaterdag van juni aan te wijzen als datum voor Feestje in 't park". En er is gekozen voor een ander biermerk, grijnst Den Boer.

Doordat vorig jaar het feest uitverkocht was bij aanvang, is dit jaar gekozen voor een 'spantje erbij'. De tent zal een stuk groter worden, er is plaats voor duizend bezoekers. ,,We denken dat we misschien nog één keertje zullen groeien hierna, maar dan is het goed. We willen een dorpsfeest blijven", benadrukt Martin Brouwer van de OVS. Paula Meijer vult aan: ,,Als organisatie hebben we veel geleerd van de eerste editie. We hebben toen ook advies en hulp ingeroepen van onder meer de PJGU. Inmiddels hebben we ons eigen draaiboek en grijpen we daar op terug. De reacties van de bezoekers waren vorig jaar overwegend positief. Daar doen we het voor". De band die dit jaar het feestje muzikaal komt invullen, is Royal Beat. DJ Kay komt ook draaien die avond. Het park voelt op 2 juni aan als een festivalterrein. Zowel binnen als buiten kunnen de bezoekers feestvieren.

SPIEREN VOOR SPIEREN Bij de garderobe staat Scherpenzeler André van den Hoef om de jassen aan te nemen. De opbrengst van de garderobe is voor het goede doel, Spieren voor Spieren. Van den Hoef gaat hier in juni een vijfweekse gesponsorde wandeltocht voor lopen. ,,Ook als het mooi weer is, neem een jas mee om André en Spieren voor Spieren te sponsoren", motiveert Den Boer. De toegangskaarten kosten in de voorverkoop vijftien euro, aan de deur 17,50 euro. Verkrijgbaar bij Jumbo, de Kromme Hoek en Primera. Inmiddels is een kleine twintig procent van de kaarten verkocht. ,,Het feestje begint te leven in het dorp. Er wordt al over gepraat. Ook op Facebook, Instagram en de website staan regelmatig updates. Men kan vanaf 21.00 uur binnen komen en rond 01.00 uur kruipend naar huis", lacht Brouwer.