• De docenten Jeannette van 't Veld, Annerieke Nentjes, Erika van Dam en Marno Wieken

    Adriaan Hosang

Speel en Zing laat van zich horen

RENSWOUDE De muziekschool "Speel en Zing" uit Renswoude houdt zaterdag 30 september, van 14.00 tot 16.00 uur, een open middag in de bibliotheek aan de Van Reedeweg in Renswoude.

Tijdens de open middag zijn diverse leraren van de muziekschool met hun instrument aanwezig en geven ze geïnteresseerden uitleg. Jeannette van 't Veld: ,,Het is de bedoeling om potentiële leerlingen meer te vertellen en te laten horen over de mogelijkheden die er bij muziekschool Speel en Zing zijn".

BASISVORMING Je kunt aan de muziekschool les krijgen in piano, orgel, dwarsfluit, zang, gitaar, viool, blokfluit, basgitaar, elektrische gitaar en basisvorming muziek. ,,Nieuw is voor onze muziekschool de dwarsfluit en basisvorming muziek.

Basisvorming muziek is bedoeld voor leerlingen van de groepen 3 tot en met 5 van de basisscholen. De cursisten zingen tijdens deze cursus, ze leren bewegen, noten lezen, blokfluit spelen".

INSTRUMENTEN Jeannette geeft aan de basisvorming muziek uit twee modules bestaat. Basisvorming muziek I is net als Basisvorming II een cursus van tien lessen van 45 minuten. ,,Voor kinderen die nog niet weten welk muziekinstrument ze willen gaan bespelen is basisvorming muziek II een goed vervolg. Tijdens deze lessen worden diverse andere instrumenten geïntroduceerd.´´ De basiscursus muziek I wordt gegeven op donderdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur, de basiscursus muziek II op donderdagmiddag van 16.15 tot 17.00 uur. Bij voldoende aanmelding start de cursus in oktober. Meer informatie: Jeannette van 't Veld, 06-30061560.