• Bingo voor de leden van de vogelvereniging

    Adriaan Hosang
  • Ieders aandacht is op de bingokaarten gericht

    Adriaan Hosang

Spelen voor vleesschotel, rollade of taart

RENSWOUDE Vogelvereniging ´Kunst in Vliegwerk´ hield vrijdagavond vanaf 19.30 uur een bingoavond in gebouw Rehoboth.

Even na acht uur verwelkomde voorzitter Heino Schut de aanwezigen en merkte hij op dat er weer vijf rondjes bingo gespeeld zouden worden en dat er daarnaast ook nog een speciale bingoronde voor de jeugd was. Ook was er weer een leuke verloting met als hoofdprijs ´een mooie mand met levensmiddelen´ en nog ´diverse andere leuke prijzen´.

VLEESSCHOTEL Nadat de bingokaarten waren uitgedeeld, brachten Heino Schut en Co ten Broek het bingoapparaat in beweging en verschenen de eerste bingogetallen. Wilde je voor de derde prijs in aanmerking komen, dan moesten alle getallen op de bovenste rij genoemd zijn, voor de tweede prijs de getallen op de bovenste en onderste rij en voor de hoofdprijs alle getallen op de bingokaart. Het duurde nog weleens even voordat je uiteindelijk bingo hoorde roepen.

Het bestuur gezorgd voor prijzen, die bij de aanwezigen in de smaak vielen. De hoofdprijs was een vleesschotel, de tweede prijs een rollade en de derde prijs een taart. ´Valse bingo's´ waren er niet en dus wisselden de prijzen die beschikbaar waren snel van eigenaar.

KINDERBINGO Voor de jeugd was er tussen de bedrijven door ook nog een kinderbingo met ´leuke prijsjes´.

Er was gezorgd voor een drankje en een hapje. Aan het einde van de avond bedankte voorzitter Schut iedereen voor diens aanwezigheid, wenste hen een goed weekend en wees de leden op het bezoek aan diervoeder fabriek Garvo, zaterdag 21 april.