• Aber Media
  • Wim van Beijnum
  • Wim van Beijnum

Sporthal De Hokhorst zwaar beschadigd na brand in dak

RENSWOUDE Sporthal De Hokhorst in Renswoude is woensdag zwaar beschadigd geraakt door een brand in het dak. Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen in de hal aanwezig. Wel werd een woning uit voorzorg ontruimd.

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht woedde er brand onder de dakplaten van de sporthal. ,,De brand bevindt zich onder de dakplaten en in de isolatie, dat maakt het blussen lastig.'' Rond 15.30 uur maakte de Veiligheidsregio bekend dat de brandweer de brand probeert te blussen door gaten in het dak te maken. ,,Er kan niet geblust worden van binnenuit, dat heeft geen effect.'' Het duurde tot 18.00 uur voordat de brand onder controle was en de brandweer kon starten met nablussen.

De Veiligheidsregio sprak eerst over een middelbrand, maar schaalde kort daarna op naar een grote brand in verband met waterwinning. Ook worden een hoogwerker en een waterwagen ingezet.  Naast de brandweer van Renswoude zijn ook de korpsen van Scherpenzeel, Ede, Veenendaal en Woudenberg opgeroepen voor assistentie.

De exacte schade van de brand is nog niet bekend.

Bron video: Wim van Beijnum.