• De bal moest eerst in de containerbak en via de zijkant weer het land in.

    Adriaan Hosang
  • Het boerengolftoernooi kende ook enkele handicaps.

    Adriaan Hosang
  • Teams in het weiland in actie tijdens het 14e Gert M boerengolftoernooi.

    Adriaan Hosang

Sportief golftoernooi bij boerderij De Voskuilen

RENSWOUDE Het was zaterdag uitstekend weer, misschien soms af en toe zelfs wat te warm, voor het veertiende Gert M Boerengolftoernooi bij boerderij De Voskuilen aan de Emminkhuizerlaan. Beste Boerengolfer 2018 met 540,30 punten is geworden: Nico Elschot van team Lievelde 2.

Tal van enthousiaste teams, zowel bij de jeugd, de dames als de heren, bonden de strijd met elkaar aan. Het werd een gezellige en sportieve happening.

Ook nu weer tal van juryleden die alle verrichtingen van de teams keurig in kaart brachten. Voor de verschillende categorieën van winnaars waren prijzen beschikbaar, voor zowel de heren-, dames- als de jeugdteams. Naast de titel van beste Boerengolfer waren er ook nog de onderdelen Geef 'm een mep en Zwiep 'm erin.

KLOMPEN EN MEDAILLES Terwijl het op het terras goed toeven was en de stemming er goed in zat, bedankte Hetty van Maanen alle medewerkers aan deze dag voor hun inzet. Ook woorden van dank aan de sponsoren onder wie hoofdsponsor Gert M. uit Woudenberg en Schimmel Overberg; De Nijborg Agri; E.J. Bos diervoeding uit Ederveen en Hape vloeronderhoud uit Scherpenzeel. Aansluitend volgde de prijsuitreiking en werden de klompen en medailles verdeeld.

De uitslagen waren in de algemene klasse: 1.De Voskuilen 2 67 slagen; 2.Old friends 68 slagen; 3.Burp and wave 70 slagen.

Uitslag Top klasse: 1. Lievelde 2 57 slagen; 2.Lievelde 1 62 slagen en 3.3.De melktap 2 63 slagen. De Elleboog 1 is gedegradeerd naar de algemene klasse.

Uitslag dames teams: 1.De grashoppers 84 slagen; 2.De wilde wieven 95 slagen en 3.Lekker stel 105 slagen.

Uitslag jeugdteams: 1.Boef 105 slagen en 2.De kraaien 150 slagen.

Uitslagen spelonderdelen:

Mep 'm der in: 1.Nico 300 punten; 2. Iris 200 punten (na een extra duel had Iris gewonnen) en 3.Hemmie 200 punten.

Geef 'm een zwiep: 1.Jörg 282,30 meter; 2.Björn 281,40 meter en 3.Freek 263,75 meter.