• Het onderdeel zitvolleybal tijdens de Super Cup

  Adriaan Hosang
 • Het sjoelen en darten om de Super Cup 2017

  Adriaan Hosang
 • Een dame in actie op de stormbaan tijdens de Super Cup 2-17

  Adriaan Hosang
 • De strijd tijdens het zitvolleybal tijdens de Super Cup

  Adriaan Hosang
 • Het fluitketelschuiven tijdens de Super Cup

  Adriaan Hosang

Sportieve strijd met als inzet Super Cup

RENSWOUDE Door een groot aantal teams werd zaterdagavond sportief gestreden om de Super Cup, die vorig jaar opnieuw in het bezit was gekomen van het team van de Vrijwillige Brandweer Renswoude.

De Super Cup 2017 werd gewonnen dit keer gewonnen door het team van de Ondernemersvereniging Renswoude. Het was jaren geleden, misschien wel tien, dat ze de Cup voor het laatst wonnen. Teamcaptain Jan Rijnders nam de beker trots in ontvangst.

De einduitslag was: 1. de Ondernemersvereniging 66 punten; 2. the Kelly Family 62 punten; 3. Harmonievereniging Ons Genoegen 60 punten; 4. Bouwbedrijf Leo Verkerk 54 punten; 5. Plan B 52 punten; 6. ChristenUnie en Vrijwillige Brandweer Renswoude 49 punten en 8. Supermarkt Emté Renswoude 44 punten.

Dit keer hadden de organisatoren alle activiteiten in de sporthal weten onder te brengen, ook darten en sjoelen, dat in voorgaande jaren nog in het Sportcafé werd gehouden. De deelnemende teams werden welkom geheten door beheerder Hans Veldhuizen die aansluitend tekst en uitleg gaf over de verschillende spelonderdelen en de scheidsrechters voorstelde.

Het team van de Vrijwillige Brandweer was het al enkele malen gelukt om de Super Cup mee naar de kazerne te nemen. De teams erop gebrand om dat dit keer te verhinderen. Aan de wedstrijden om die Super Cup 2017 werd dit keer deelgenomen door teams van de Ondernemersvereniging Renswoude; Emté Supermarkt Renswoude; de Vrijwillige Brandweer Renswoude; de Harmonievereniging 'Ons Genoegen'; Bouwbedrijf Leo Verkerk, de Badmintonners, 'ChristenUnie, the Kelly Family en Plan B.

Naast het darten en het sjoelen bonden de teams, bestaande uit dames en heren, jong en oud, met elkaar de strijd aan op de onderdelen zitvolleybal, fluitketelschuiven en de stormbaan. Aan het eind was er nog bubblevoetbal en de kenniskwis ´mutsje/petje/hoedje af of mutsje/petje/hoedje op´. Rond 23.30 uur waren alle spellen ten einde en om 24.00 uur was de prijsuitreiking in het Sportcafé.