• Foto Rinus van Denderen

Sportieve training in buitenlucht

SCHERPENZEEL Mariska van de Vliert stond donderdag 5 oktober klaar om de bootcamp voor meiden van twaalf tot en met achttien jaar te starten. Door het slechte weer was de opkomst echter te laag om een bootcamptraining te kunnen doen, met slechts twee deelnemers.

Niet getreurd, donderdag 2 november geeft Van de Vliert opnieuw een bootcamp voor meisjes. Sportbureau 1-2 Sport begon vijf jaar geleden. Sinds één jaar is Van de Vliert zelfstandig verder gegaan met het aanbieden van sportieve activiteiten voor alle leeftijden in Scherpenzeel. ,,We hebben het idee dat meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar niet veel sporten in ons dorp. Voor ons een uitdaging om hen actief te krijgen. Daarom houden we in samenwerking met JOS Scherpenzeel Bootcamp4girls".

GRENZEN VERLEGGEN Tijdens Bootcamp4Girls wordt er naast uithoudingsvermogen en algehele fitheid ook gewerkt aan samenwerking, sociale ontwikkeling en grenzen verleggen. Sportieve oefeningen, spellen en samenwerkingsopdrachten zorgen voor een gevarieerde training, waaraan op elk niveau kan worden meegedaan. Bij genoeg animo op 2 november zal er een vervolgtraject worden gestart met een wekelijkse training. ,

,We starten 2 november om 18.30 uur vanaf de parkeerplaats aan het Valleikanaal op de Nieuwstraat in Scherpenzeel. We sporten altijd buiten. Hardlopen doen we niet veel".

BEHAPBAAR Voor de meisjes heeft Van de Vliert een andere manier van lesgeven dan voor volwassenen. ,,Zo zeg ik niet: nu twintig keer opdrukken, maar probeer ik het, bijvoorbeeld in estafettevorm, behapbaar te maken. Er is geen basisconditie nodig, wel enthousiasme. Ik vind het leuk om mensen in beweging te krijgen en vooral in de buitenlucht. Ook geef ik naast veel persoonlijke aandacht ook voedingsadvies. Iedere les is weer anders, daar zorg ik voor".

Tijdens de week van de Opvoeding was er een lezing over autisme, een workshop over internet en kinderen, een training voor ouders met zorgintensieve kinderen, muziekmaken en knutselen voor kleuters en een workshop Omdenken. De Bootcamp4girls hoorde hier ook bij, maar die ging uiteindelijk niet door. 1-2 Sport richt zich ook op senioren met een sportuurtje op vrijdagmorgen in de Breehoek. Vier keer per week doet een groep volwassen van 18 tot 60 jaar actief mee aan de bootcamp van Van de Vliert. ,,Op dit moment trainen we voor de bootcampchallenge, die we in de bossen bij Doorn gaan houden. In januari starten we met een traject met de naam No Suger Challenge, waarbij de bootcampers gaan proberen tien weken lang voeding met toegevoegde suikers te schrappen. Een deskundige komt vertellen over de nadelige effecten van suikers. De groep gaat vervolgens zelf ervaren wat het met hun lijf en energiebalans doet.

Deelname aan de Bootcamp4girls is gratis. Vooraf opgeven kan via info@1-2sport.com. Meer informatie over deze bootcamp of andere bootcampmogelijkheden voor volwassenen? Bel lesgeefster Mariska van de Vliert: 0630449007.