• Margreet Hendriks

Start bouw appartementen

SCHERPENZEEL Aan de Parklaan is vorige week de bouw van 24 seniorenappartementen feestelijk van start gegaan. Directeur Marian Teer van Woonstede en wethouder Tonnis van Dijk onthulden het bouwbord. De appartementen worden voor het einde van 2018 opgeleverd.

De 24 appartementen aan de Parklaan zijn onderdeel van de woonservicezone Weijdelaer. Dit gebied wordt door Woonstede samen met de gemeente Scherpenzeel ontwikkeld. Binnen het plan staan zorg en de dienstverlening aan bewoners centraal, zodat bewoners langer zelfstandig kunnen wonen. Zorggroep ENA kan vanuit het naastgelegen Huis is de Wei de zorg en dienstverlening aan de toekomstige bewoners bieden. Het appartementengebouw aan de Parklaan vormt de tweede fase van het gebied woonservicezone Weijdelaer.

De eerste fase, verbouwing van het woonservicegebouw Huis in de Wei, is binnenkort afgerond. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe tuin. Het park aan de Parklaan behoort ook tot dit gebied en wordt door de gemeente aangelegd. Woonstede werkt samen met aannemer Zegers Bouw uit Ede om de appartementen aan de Parklaan te ontwikkelen. Het ontwerp komt van het Edese architectenbureau Synargio. De exacte huurprijs en datum waarop de woningen worden geadverteerd zijn nog niet bekend.

ENERGIEZUINIG De appartementen worden voorzien van energiezuinige installaties en zijn aardgasloos. Op het dak worden zes tot negen zonnepanelen per appartement geïnstalleerd en ieder appartement krijgt een warmtepompinstallatie. Directeur Marian Teer: ,,De appartementen hebben een heel laag energieverbruik, wat goed is voor de portemonnee van bewoners. Daarnaast laat dit gebouw zien dat de gemeente Scherpenzeel duurzaamheid serieus neemt."

Wethouder Tonnis van Dijk vult aan: ,,De gemeente Scherpenzeel is content met de duurzaamheidsmaatregelen die Woonstede bij deze appartementen toepast."

DRIE WOONETAGES De woningen van circa 70 m2 gaan bestaan uit een kamer met open keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, en een tweede (slaap)kamer die grens aan de woonkamer en een balkon wat uitkijkt op de vijver aan de Parklaan. De appartementen zijn bereikbaar via een galerij aan de achterzijde (waar ook de parkeerplaatsen komen te liggen) en worden voorzien van een individuele berging die ook geschikt is voor een scootmobiel.

De entree van het drie woonetages tellende gebouw, wat door een verspringing halverwege iets minder massaal moet ogen, is gesitueerd aan de zijde van de Vijverlaan. Na de oplevering van de appartementen aan het einde van dit jaar staat nog een derde en laatste fase van plan Weijdelaer op het programma: de sloop van de Woonwinkel en enkele woningen aan de Dorpsstraat die ook plaats gaan maken voor seniorenappartementen.

De bebouwing langs de Dorpsstraat krijgt een ander ontwerp. Daarnaast zijn Woonstede en de gemeente nog in overleg met de eigenaar van het pand van de Aldi om te proberen deze locatie ook in plan Weijdelaer te betrekken.