• Martine van Garderen en Rianne van Ginkel van SWO (links) en Ria van Hollend en Siska Nietveld van KREK rechts met de cheque.

    Adriaan Hosang

SWO blij verrast met KREK-donatie

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Het besluit van het KREK om na 42 jaar te moeten stoppen met het geven van cursussen heeft diverse plaatselijke verenigingen een mooie donatie opgeleverd. Dat bleek dinsdagmiddag in het kantoor van SWO in de bibliotheek in Renswoude.

Ria van Holland en Siska Nietveld kwamen daarheen om Rianne van Ginkel en Martine van Garderen van de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude een cheque aan te bieden.

Ouderenwerker Rianne van Ginkel legde uit waarvoor men dat bedrag wilde gaan besteden. ,,We willen een cultuurkring in het leven roepen en een technische werkplaats starten. Maar je kunt ook denken aan andere kringen, bijvoorbeeld creatieve of fotografie. Binnen zo'n kring houdt een vaste groep mensen zich dan met dit soort onderwerpen bezig. Wanneer je denkt aan een creatieve werkplaats dan kan dat voor zowel jong als oud, zo kan je mensen ook bij elkaar betrekken."

Ze legde uit dat je, zeker in de beginfase, dingen zal moeten aftasten. ,,Het moet wel zo zijn dat wanneer men zich hieraan verbindt, men ook komt en minimaal een jaar actief blijft.''

Voorzitter Siska Nietveld van KREK kon zich voorstellen dat je voor deze nieuwe initiatieven geld nodig hebt. Rianne van Ginkel beaamt dat. ,,Je ziet bij het onlangs opgestarte Repair Café dat je nu toch meer apparatuur nodig hebt dan in eerste instantie was gedacht.''

Nietveld merkte op dat KREK 42 jaar geleden werd opgericht en nu helaas ter ziele is. ,,Dat gaat ons best aan het hart, maar bestuursleden vinden was moeilijk en de belangstelling voor cursussen liep terug. Als stichting hadden we nog geld en dat wilden we ten goede brengen aan instanties die hiervoor een goede bestemming hebben. Zo hebben we donaties gedaan aan de scouting, het zwembad, de bibliotheek, de Breehoek, het Huis in de Wei, de Oranjevereniging en als laatste SWO. Die gaat dat geld besteden aan het opzetten van diverse kringen." Even later bleek het te gaan om een cheque van 2.500 euro en daar waren de ouderenwerkers heel blij mee. ,,Leuk dat jullie ook aan ons gedacht hebben."