• SWO vrijwilligers genoten van een lunch in Het Trefpunt in Renswoude.

    Adriaan Hosang
  • Ook wethouder Van Dijk van Scherpenzeel was bij de SWO lunch aanwezig.

    Adriaan Hosang

SWO trakteert vrijwilligers

RENSWOUDE Vorig jaar vatte het bestuur van de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude (SWO) het plan op om iets te doen voor hun vrijwilligers. Het werd een lunch, die gehouden werd in Het Trefpunt in de bibliotheek in Renswoude. Het werd een succes, want de vrijwilligers konden een dergelijke geste wel waarderen.

En dus wil SWO op de ingeslagen weg voortgaan en zo werd donderdagmiddag opnieuw een lunch georganiseerd voor vrijwilligers van SWO. In totaal komen er vier lunches voor vrijwilligers, want SWO heeft de nodige vrijwilligers.

Rond het middaguur kwam een groep vrijwilligers bijeen in Het Trefpunt en werden ze welkom geheten door ouderenwerker Rianne van Ginkel die er op wees dat men bij SWO graag iets terug wilde doen voor de inzet van al die vrijwilligers. Gelet op het succes van vorig jaar was besloten om opnieuw een aantal lunches te organiseren. Ze verwelkomde ook wethouder Hennie van Dijk uit Scherpenzeel en wees erop dat de dames Wil van Hardeveld, Emy van Vliet en Jannie Nieboer weer gezorgd hadden voor het organiseren van deze lunch bestaande uit groentesoep, broodjes, salades, krentenbrood, karnemelk, melk en het beleg.

Even later werd de soep geserveerd en die liet iedereen zich goed smaken, maar ook de overige ingrediënten bij deze lunch waren heerlijk. En ja, tussen de bedrijven door was er natuurlijk ook nog best even tijd voor de vrijwilligers om met elkaar van gedachten te wisselen.

Wethouder Hennie van Dijk van de gemeente Scherpenzeel, die dit voor de eerste meemaakte, sprak van een geweldig initiatief. ,,Vergeet niet, je moet zuinig zijn op het werk van vrijwilligers. Die zijn zo belangrijk, je kunt niet zonder." De wethouder vond het ook heel leuk om bij deze lunch aanwezig te zijn. Kijkend naar het werk van vrijwilligers was de reactie van wethouder Van Dijk: ,,Het is de gelegenheid om je verdienstelijk te maken voor anderen en heel erg belangrijk."