• CU

'Tijd om historisch gemeentehuis te renoveren´

RENSWOUDE ,,Er moet inderdaad zo snel mogelijk een plan komen voor een duurzaam gemeentehuis. Sterker nog, er ligt al een plan van aanpak ter bespreking voor de volgende raadscommissievergadering. Er moet absoluut wat aan het gemeentehuis gebeuren, omdat de ambtenaren kampen met een ruimtetekort, het gebouw niet duurzaam is, en de veiligheid laat soms ook te wensen over.´´ Dat is de reactie van Sander van ´t Foort van de ChristenUnie naar aanleiding van de stelling dat er zo snel mogelijk een plan moet komen voor een duurzaam gemeentehuis in Renswoude.

,,Als het gaat over duurzaamheid, dan heeft de gemeente een voorbeeldfunctie. Een duurzaam gemeentehuis hoort hier zeker bij. De veiligheid is overigens onlangs nog verbeterd, maar we moeten het personeel van het gemeentehuis blijven beschermen tegen mensen die kwaad willen. Helaas is dat ook in Renswoude nodig.

Verder vinden wij het belangrijk dat er een mooie trouwzaal komt. Mensen die trouwen in Renswoude en voor het gemeentehuis staan kunnen mooie foto's maken. De trouwzaal valt dan meestal toch weer tegen en is vaak ook te klein. Dat mag beter.

Waar de ChristenUnie met name blij mee is, is dat het gemeentehuis behouden is en niet op het Dorpsplein is gevestigd. Daar hebben we ons hard voor ingezet samen met lokale ondernemers. Nu moeten we weer vooruit kijken en wordt het tijd om ons historisch gemeentehuis te renoveren aan de eisen van deze tijd."