• De beste topteam van het Boerengolftoernooi

    Adriaan Hosang
  • Beste boerengolfer 2017 werd Willi Slütter

    Adriaan Hosang

Toernooi bij De Voskuilen

RENSWOUDE Het was zaterdag uitstekend weer voor het dertiende Gert M Boerengolftoernooi bij boerderij De Voskuilen aan de Emminkhuizerlaan. Ook dit keer hadden teams, zowel bij de jeugd, de dames als de heren ingeschreven om met elkaar de strijd aan te binden.

De juryleden brachten de verrichtingen van de teams in kaart. Voor de verschillende categorieën van winnaars waren er prijzen beschikbaar.

ZWIEP Naast de titel van beste Boerengolfer waren er ook nog de onderdelen ´Geef 'm een mep´ en ´Zwiep 'm er in´. Terwijl het op het terras goed toeven was en de stemming er goed in zat, bedankte Hetty van Maanen alle medewerkers aan deze dag voor hun inzet. Ook woorden van dank voor hoofdsponsor Gert M. uit Woudenberg en Schimmel Overberg; De Nijborg Agri; E.J. Bos diervoeding uit Ederveen en Hape vloeronderhoud uit Scherpenzeel. Uiteindelijk kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking in de verschillende categorieën. Beste boerengolfer van 2017 werd Willy Slütter van het team Lievelde 1 met 372 punten.Uitslag algemene klasse: 1. De Elleboog met 62 slagen (gepromoveerd naar Top klasse); 2. Het Rooie team met 68 slagen en 3. Team zonder naam 71 slagen. Op de laatste plaats De polderhazen met 106 slagen.

Uitslag Topklasse: 1. Lievelde 1 55 slagen; 2. Gert M-1 62 slagen, 3. De melktap 62 slagen. Na nog een baan gespeeld te hebben won Gert M-1 van De melktap. Burp and wave is gedegradeerd naar de algemene klasse). Uitslag damesteams: 1. De grashoppers 87 slagen; 2. Lekker stel 120 slagen. Uitslag jeugdteams: 1.Boefman 87 slagen, 2. Polderchickies 120 slagen.Uitslagen spelonderdelen: Mep 'm der in: Niels Timmers 180 punten; Guus van Gooswilligen 170 punten; Gerard Vink 160 punten. Freek Maalderink 234 meter; Wilfried Maarse 219 meter; Willy Slütter 202 meter.