• Een team van Monnickendam in actie tijdens het NK.

  Adriaan Hosang
 • Touwtrekken gaat niet van zelf, daar is wel wat voor nodig.

  Adriaan Hosang
 • Het damesteam van de TTV Lagerweij in actie.

  Adriaan Hosang
 • Het voorstellen van de touwtrekteams.

  Adriaan Hosang

Touwtrekkers vieren jubileum

RENSWOUDE Het zestigjarige bestaan van de Nederlandse Touwtrek Bond werd zaterdag gevierd met de Nederlandse Kampioenschappen indoor, in sporthal De Hokhorst in Renswoude.

Burgemeester Petra Doornenbal reikte bekers en medailles met een fraaie rood-wit-blauw lint uit. In de mix 580 werd eerste Lagerweij A 22, tweede Monnickendam met 22 en derde Groene Oase met 18. In de 680-klasse: eerste Monnickendam 19 punten, tweede Bartlehiem 18 en derder It Heidenskip 16. Bij de jeugd: eerste Watermannen 18 punten, tweede Heure/Vorden 15 en derde Monnickendam 12. Bij de heren: 640 klasse eerste Monnickendam A 15 punten, tweede Lagerweij 12 en derde Deinum/Britsum 9. Bij de dames: eerste VTG A 15 punten, tweede Monnickendam A 10 en derde Monnickendam B 8.

GROTE INZET Burgemeester Doornenbal, die door de voorzitter van de Nederlandse Touwtrek Bond al de burgemeester van touwtrekkend Nederland was genoemd, wees op de brand in de sporthal in juli vorig jaar. Zij wees op de grote inzet van de beheerders Hans Veldhuizen en Evert van Garderen die er alles aan gedaan hadden om dit jubileumtoernooi in Renswoude te kunnen houden.

TROTS Terwijl alle teams, scheidsrechters en andere vrijwilligers keurig stonden opgesteld in de sporthal verwelkomde Teun van Manen, voorzitter van de TV Lagerweij uit Renswoude de aanwezigen. Hij was trots dat de TTV Lagerweij het NK, na twintig jaar, weer mocht organiseren. Voorzitter Stefan Roks was blij dat dit evenement in Renswoude georganiseerd kon worden. ,,Wij zijn trots op de gemeente en de TTV Lagerweij", aldus Roks. Tot slot was er nog een diner en een jubileumfeestavond.