• Even de motor op - stoom - brengen.

  Adriaan Hosang
 • De Kiss Miss maakt een ererondje met de prijswinnaars.

  Adriaan Hosang
 • Het publiek staat in de rij bij de ingang van het terrein.

  Adriaan Hosang
 • In de rij bij de muntenuitgifte.

  Adriaan Hosang
 • De jeugd genoot van de draaimolen.

  Adriaan Hosang
 • Even een praatje of drankje in de zon.

  Adriaan Hosang
 • Gewoon tot het uiterste gaan.

  Adriaan Hosang
 • Een van de trucks in actie.

  Adriaan Hosang

Truck- en Tractorpulling: Rookpluimen boven Renswoude

RENSWOUDE Het weer maakte het de organisatie van het jaarlijkse Truck- en Tractorpulling evenement van de P.J.G.U. niet altijd even makkelijk. Voordat vrijdag en zaterdag de motoren van trucks en tractoren weer te keer gingen en soms zwarte rookkolommen naar boven schoten moest er veel werk verzet worden. Daarnaast had men af en toe toch wat last van het regenachtige weer, maar desondanks, af en toe waren de twee kleibanen met plastic afgedekt, was het allemaal weer perfect geregeld. De banen aan de Oude Holleweg lagen er goed bij en dus konden de deelnemers hun hart weer ophalen en uiteraard ook het talrijke publiek. En ja, tot slot van de krachttoer van trucks en tractoren was er ook beide avonden een gezellig en goed bezocht tentfeest.

Adriaan Hosang

De belangstelling voor deze wedstrijden van de kant van de deelnemers is trouwens ook groot, dat had men al gemerkt bij de inschrijfavond want ja, er moest soms zelfs geloot worden of men wel of niet kon deelnemen.

Ook rondom het terrein was er van alles te beleven en was er voor gezorgd dat ook de inwendige mens niets tekort kwam. Voor de jeugd springkussens en een leuke Donald Duck draaimolen en misschien dat ook zo'n mooie miniatuur tractor door menigeen gekocht werd om nu thuis lekker mee te spelen.

Wie er aan de start verscheen werd door de verslaggevers steeds uitvoerig belicht en natuurlijk ook de prestatie die geleverd was. Was dan een bepaalde klasse afgewerkt, dan volgde de prijsuitreiking en mochten de nummers 1 tot en met 3, samen met de Kiss Miss op een erepodium een rondje rond het terrein maken.

Dit jaar naast de tractoren in diverse klassen waren er ook diverse truckklassen op de baan. De belangstelling hiervoor is in de loop der jaren gegroeid en het is nu een echte publiekstrekker. Wie vrijdagavond langs de baan stond zag de Sportklasse trucks van de VTN, voor hen een competitiewedstrijd. Daarnaast waren er ook enkele regiorijders. Het was weer genieten voor velen, die soms favorieten konden aanmoedigen.

Zaterdagochtend eerst regen, maar al snel werd het droog en begon de zon te schijnen, dus opnieuw een puike baan want ook zaterdag kwamen er weer tal van deelnemers aan de start om te kijken of zij die full pull konden realiseren. Lukte dat, dan was er opnieuw de strijd om uit te maken wie in de prijzen zou vallen en gekust mocht worden door de Kiss Miss en de ereronde rond het terrein mocht maken.

Feest was het ook beide avonden met flitsende optredens en dus ging men uit z'n dak in de fikse feesttent en was het genieten voor velen.

Uitslagen zijn te vinden op www.tt-renswoude.nl.