• Trudie Trip uit Scherpenzeel exposeert in de bibliotheek

    Adriaan Hosang

Trudie Trip exposeert ten behoeve van Art For All in bibliotheek Renswoude

Trudie: ,,We hebben nog al eens te maken met getraumatiseerde kinderen of kinderen die misbruikt zijn, een onderkomen moeten hebben maar naast een thuis willen we die kinderen ook afleiding, gezelligheid of misschien beter gezegd een kleurtje brengen. Dan gaan we met die kinderen aan de slag, doen samen leuke dingen zoals bijvoorbeeld het maken van sieraden van binnenbanden of iets dergelijks, om de eenvoudige reden dat hier makkelijk en voor weinig geld aan te komen is. Maar ook zang, muziek, het optreden van een clown, het maken van papieren kleding voor een optocht hoort er dan allemaal bij. We willen op die manier het plezier weer terugbrengen, een stukje eigenwaarde".

Trudie vervolgt: ,,Wij zijn zelf geen therapeuten maar ons werk is wel therapeutisch. Ik ben in Thailand en Birma geweest. Wat je daar dan meemaakt geloof je niet. Mislukt een oogst, dan zijn er ouders die hun kind met iemand meegeven voor geld. Prostitutie is veelal het gevolg".

Via haar expositie van de van binnenbanden gemaakte sieraden, ringen, armbanden en halskettingen en probeert Trudie gelden bij elkaar te krijgen voor het goede doel, de Stichting Art For All. Trudie: ,,We doen dat niet alleen door het maken van sieraden maar ook via zelfgetekende kaarten van kinderen".