• Supermarkten in Scherpenzeel

    R. Raat

Uitbreiding supermarkten Scherpenzeelse centrum stap dichterbij

SCHERPENZEEL Na de eerdere afwijzing van de vestiging van een supermarkt op de locatie Breelaan heeft het Scherpenzeelse college van burgemeester en wethouders dinsdag ingestemd met de uitbreiding van de supermarkten Jumbo en Aldi in het centrum van Scherpenzeel. Hiermee is de komst van een nieuwe supermarkt buiten het centrumgebied van de baan.

,,Met deze uitbreiding versterkt het Scherpenzeelse centrum haar positie als winkel- en boodschappencentrum'', licht wethouder Tonnis van Dijk het besluit toe. ,,De supermarkten beschikken straks beide over een grotere, moderne en toekomstbestendige winkel. Dit is belangrijk voor de toekomst van Scherpenzeel en het functioneren van het centrum."

Om deze uitbreiding mogelijk te maken zal de gemeente zorgdragen voor geschikte parkeervoorzieningen bij de supermarkten. Ook stelt de gemeente een tijdelijke huisvestingslocatie ter beschikking. ,,Deze locatie is noodzakelijk om de sloop en nieuwbouw op de huidige Aldi-locatie mogelijk te maken'', laat de gemeetne in een persbericht weten.  ,,Het is nu aan de initiatiefnemers om tot een onderlinge overeenstemming te komen over de invulling van beide locaties. De onderhandelingen hierover lopen nog. De verwachting is dat hierover in mei wordt besloten. Daarna kan worden gestart met de concrete uitwerking van de uitbreiding van de supermarkten in het Scherpenzeelse centrum''