• Adriaan Hosang

Veertig deelnemers strijden om wisselbeker Sjoeltoernooi

RENSWOUDE In de kantine van de VV Renswoude werd zaterdagmiddag voor de achtste keer een sjoeltoernooi gehouden.

Al snel was het maximum aantal deelnemers bereikt. De wisselbeker ging naar Marry Mulder uit Voorthuizen met 1956, tweede werd Arie Marcus uit Renswoude met 1931, derde Henk van Dijk uit Scherpenzeel met 1875 en de poedelprijs was voor Bertus Overeem met 1245 punten. De deelnemers kwam uit de hele regio. Een tevreden organisator Cees Overeem: ,,Je doet het voor de deelnemers. Dan is het leuk als al snel duidelijk wordt dat men wil deelnemen”.

SPORTIEVE STRIJD Zaterdagmiddag gingen veertig deelnemers gezellig en sportief de strijd met elkaar aan. Het was uitstekend weer voor een sjoeltoernooi binnen.

Cees Overeem verwelkomde de deelnemers en ging nog snel even in op de spelregels. Hij vertelde nog even dat je maar eenmaal een steen mocht gooien, dat als een je een bok had gegooid de steen niet opnieuw terugkwam en dat het opstapelen van de stenen pas mocht als alle stenen gegooid waren. Nieuw was ook de gele kaart, als je een waarschuwing kreeg en de rode kaart, na tweemaal een gele. Dan moest je de organisatie een rondje gegeven.

VERRASSINGSBAK In totaal stonden er twintig sjoelbakken opgesteld en was er ook één verrassingsbak, de bak waarop iedereen ook moest gooien, maar waarbij je zelf niet kon nagaan wat voor aantal punten je gegooid had. Later werd duidelijk dat het puntenaantal wat je gegooid had met acht werd vermenigvuldigd. Dit was wel degelijk van invloed op de totaalscore.

Ook vorig jaar was de verrassingsbak de grote spelbreker. Toen waren het Arie Marcus en Nel Groeneveld die de strijd aangingen om de wisselbeker. Uiteindelijk was het Nel die deze beker in ontvangst mocht nemen. Nu ging het in de strijd om de wisselbeker tussen opnieuw Arie Marcus en Marry Mulder. Mulder mag de beker een jaar meenemen naar Voorthuizen.

Tussen de bedrijven door waren er voor de deelnemers ook consumpties, zoals koffie en thee met cake, een stukje kaas of worst en ook warme hapjes.

Het was een gezellig en sportief toernooi waarbij uiteraard wel fel gestreden werd om de punten. De uitreiking van de prijzen kwam voor rekening van Cees Overeem en Jan Hardeman, die ook de verloting met tal van diner- en waardebonnen, gereedschap et cetera voor hun rekening namen.