• De dames op de pedalen ter hoogte van de Zwarte Brug

    Adriaan Hosang
  • De dames in de omgeving van Overberg, op weg naar de koffiestop

    Adriaan Hosang

Veertig fietsers regiotocht

RENSWOUDE Voor de dames van Passage, afdeling Renswoude, was er woensdagavond een fietstocht gepland.

Het afgeven van een code oranje voor zuid-Nederland en geel voor de rest van het land kon de dames niet deren. Men had er alle vertrouwen in dat het zou meevallen.

KOFFIESTOP Zo´n veertig dames verzamelden zich om 19.00 uur bij gebouw Rehoboth, om aan de fietstocht deel te nemen. Via de Kerkstraat reden ze achter het kasteelbos langs naar de Emminkhuizerlaan. Ter hoogte van de Zwarte Brug was het voor sommige dames best even klimmen. Ze moesten wel even op de pedalen. Meteen na de Zwarte Brug gingen ze rechtsaf. Via een korte afdaling leidde de route langs De Grift richting Overberg. Door de omgeving van Overberg kwamen de dames op de Bovenhaarweg en Ginkelseweg en arriveerden ze uiteindelijk bij de Manege van de familie Boonzaaijer, waar een koffiestop was ingepland.

Na de koffie reden de dames via de Heulweg richting Woudenberg, om via het viaduct en de spoorwegovergang op de Rumelaarseweg terecht te komen. Opnieuw fietsten ze door een landelijk gebied, over paden die alleen per fiets bereikbaar waren, om via de Strubbelenburg en Brinkkanterweg op de Lambalgseweg uit te komen.

Langzaam maar zeker kwamen ze via Scherpenzeel steeds dichter bij Renswoude. Via de Hopeseweg en de Oude Holleweg kwamen ze terug bij het vertrekpunt en zat de fietstocht erop.

Het weer was erg meegevallen, er was geen regendruppel gevallen. ,,Uitstekend fietsweer in een mooie omgeving´´, een gebied waar sommigen nog niet eerder per fiets waren geweest.