• In het midden de prijswinnaars van het negende sjoeltoernoo. Rechts de winnaar van de poedelprijs. Links organisator Cees Overeem.

    Adriaan Hosang

Arie Marcus wint sjoeltoernooi

RENSWOUDE In de kantine van de Voetbalvereniging Renswoude werd zaterdagmiddag het negende sjoeltoernooi gehouden. Winnaar van het 94 sjoeltoernooi was Arie Marcus met 1.956 punten, tweede werd Marie Mulder met 1.872 punten, derde was nieuwkomer Wijnand Blankenstijn met 1.801, vierde Ger Groters met 1.761 en vijfde Henk Schut met 1.728 punten. Tot slot was er nog een verloting met diverse prijzen, die Cees Overeem en Jan Hardeman afwikkelden.

Organisator Cees Overeem mocht 38 deelnemers verwelkomen en dat terwijl er elf afzeggingen waren.

SPORTIEF Voor de start gaf Overeem nog de nodige instructies door, wees op mogelijk valkuilen en zei te hopen dat het en gezellig en sportief toernooi zou zijn. Cees Overeem na afloop van het toernooi: ,,Er zijn geen rode kaarten gevallen en we hebben zelfs de VAR niet in hoeven schakelen".


De 38 sjoelers kwamen uit de hele regio maar ook uit Ochten, Voorthuizen en Barneveld. In de kantine stond een groot aantal sjoelbakken opgesteld. Net als in voorgaande jaren waren er ook nu weer deelnemers die hoge scores wisten te noteren.


BURGEMEESTER Onder de deelnemers ook diverse nieuwe gezichten en de afvaardiging van de sjoelclub uit Ederveen was dit keer wat kleiner dan in voorgaande jaren. Enkele deelnemers weten zich al jaren in de top van het klassement te spelen en dat bleek ook tijdens de prijsuitreiking. Die werd verricht door Jan Hardeman en Cees Overeem.

Cees Overeem bedankte de deelnemers en hoopte hen, op het tiende sjoeltoernooi op 9 januari 2021 weer te mogen verwelkomen. Ook burgemeester Petra Doornenbal kwam een kijkje nemen.