• Sjoelen tijdens de SuperCup-wedstrijden op een sjoelbak met een bocht.

    Adriaan Hosang
  • Een hindernisbaan nemen met z'n vieren in een broek is extra lastig.

    Adriaan Hosang

ChristenUnie wint SuperCoop Cup

RENSWOUDE De ChristenUnie heeft de SuperCoop Cup gewonnen, die in het bezit was van de meervoudige winnaar, de vrijwillige brandweer.

De brandweer eindigde dit jaar op de tweede plaats, derde werd de Ondernemersvereniging Renswoude, vierde Harmonievereniging Ons Genoegen, vijfde debutant de Oranjevereniging Renswoude en zesde Supermarkt Coop.

SJOELBAK MET BOCHT Er werd fanatiek, maar sportief gestreden tussen de verschillende teams. Door de teams moest zowel voor- als na de pauze een circuit afgewerkt worden. Voor de pauze waren de spelonderdelen tafelvoetbal, Mens Erger Je Niet en een balspel. Na de pauze waren er de behendigheidsbaan, de stormbaan en het sjoelen, met een bijzondere sjoelbak, een bak met een bocht er in. Ook was er een spel waarbij vier teamleden gezamenlijk in één broek moesten proberen om het parkoers af te leggen. Verder waren er een dromedarisspel en de helmenrace.

Ook nu weer hadden Evert van Garderen, Huib van Tuil en Hans Veldhuizen gezorgd voor een evenement met een aantal spelonderdelen. Zes spelleiders volgden de verrichtingen van de zes teams die aan de strijd om de SuperCoop Cup deelnamen.

De deelnemende teams waren de ChristenUnie, de vrijwillige brandweer, Ondernemersvereniging Renswoude, Harmonievereniging Ons Genoegen, de Oranjevereniging Renswoude en Supermarkt Coop. De sportieve strijd tussen heren- en damesteams werd bekeken door enige supporters.

WINST VERDAMPT Voor de pauze deed het team van de Vrijwillige Brandweer het goed en leek weer op de overwinning af te stevenen, maar die winst verdampte. Hans Veldhuizen na afloop: ,,Sommigen hebben zich weer aangemeld voor volgend jaar. Misschien moeten we toe naar wat kleinere teams. Gebleken is dat sommigen anders geen team op de been kunnen brengen. We gaan dat na".