• Onder de kampioenen ook mevrouw J. Schut- van de Kaa.

  Adriaan Hosang
 • Het openen van de vogelshow door het doorknippen van het lint.

  Adriaan Hosang
 • Voorzitter Heino Schut was één van de kampioenen.

  Adriaan Hosang
 • Burgemeester Petra Doornenbal en voorzitter Heino Schut bekijken de vogels op de show.

  Adriaan Hosang
 • Jaco de Ruiter werd algemeen kampioen met een zebravink.

  Adriaan Hosang

Jaco de Ruiter algemeen kampioen vogelshow: 'Eerste vijf jongen al in nest'

RENSWOUDE Donderdagavond werd de vogelshow van de vogelvereniging Kunst in Vliegwerk geopend. Jeugdkampioen Laurens Bremmer, was helaas niet aanwezig. Kampioen kleurkanaries werd H.A. van de Kraats; kampioen Japan Hoso A. Slotboom; kampioen Glosters A. Slotboom; kampioen zebravinken J. de Ruiter; kampioen Lonchura's H. Schut; kampioen gouldamadines mevrouw J. Schut- van de Kaa; kampioen tropen W.C. van Ewijk; kampioen agaporniden M. Wijnberger; kampioen grote parkieten E.F.A. Jansen; kampioen duiven C. ten Broek; kampioen tropen en duiven OK W.J. ten Broek en kampioen kromsnavels en algemeen kampioen Jaco de Ruiter met een bisabel bruine zebravink met 95 punten. Hij werd daar ook derbykampioen mee.

Voorzitter Heino Schut verwelkomde de aanwezigen, onder wie burgemeester Petra Doornenbal. Hij merkte op dat een groot aantal mensen het de afgelopen dagen erg druk had gehad om alles in orde te brengen. Hij bedankte hen voor hun inzet, net als de keurmeesters, adverteerders en Brandhof diervoeders, Flowers Only en Achterberg Dierbenodigdheden.

Burgemeester Petra Doornenbal: ,,Ik sta steeds weer te kijken van de hoeveelheid werk die verzet moet worden om een show te organiseren. Het ziet er allemaal weer fantastisch uit". Hierna ging ze over tot het bekendmaken van de kampioenen en werden de kampioensrozetten uitgereikt.

Algemeen kampioen Jaco de Ruiter is nu drie jaar lid van de vogelvereniging. Hij was al enkele jaren succesvol met zebravinken maar dit jaar helemaal. Tijdens de regioshow van Utrecht behaalde z'n zebravink ook 95 punten. Jaco: ,,Ik ben momenteel al weer aan het kweken en de eerste vijf jongen liggen al in het nest".