• CDA

'Vernieuwing gemeentehuis zal hele klus worden'

RENSWOUDE ,,De noodzaak om te vernieuwen is uit oogpunt van veiligheid , werkomstandigheden, privacy en duurzaamheid zeker aanwezig. Het is zaak, dat er goed onderzocht wordt wat de kosten zullen zijn voor de verbouw van het huidige gemeentehuis en om dit energieneutraal te maken.´´ Dat is de reactie van Leo Verkerk van het CDA naar aanleiding van de stelling dat er zo snel mogelijk een plan moet komen voor een duurzaam gemeentehuis in Renswoude.

,,Daarnaast speelt het mee dat het gemeentehuis een rijksmonument is. Aan het totaal zullen hoge eisen gesteld worden om te voldoen aan alle eisen. Ik denk dat dit redelijk wat tijd kost om dit te realiseren. Er staan ook nog de zaken als de brandweer kazerne en gemeentewerf op de rails en andere grotere investeringen. Het wordt minimaal 2020 voor er een goed en haalbaar idee op tafel ligt waar ook de Rijksmonumentencommissie het mee eens is.

Dan komt de besluitvorming nog. Als deze raadsperiode een besluit genomen gaat worden valt het niet tegen. We staan er achter dat er een gemeentehuis komt waar we trots op kunnen zijn , functioneel, duurzaam en betaalbaar. Dit zal een hele klus worden."