• Grebbelinie Bezoekerscentrum
  • Grebbelinie Bezoekerscentrum
  • Grebbelinie Bezoekerscentrum

Volop zomeractiviteiten bij Fort aan de Buursteeg

RENSWOUDE Het Grebbelinie Bezoekerscentrum in Renswoude verzorgt de komende zomer in het Fort aan de Buursteeg diverse activiteiten.

Zaterdag 27 en zondag 28 juli trainen reenactors op het Fort. Zij brengen de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog tot leven en trainen de vaardigheden die nodig waren in die tijd. Op 27 juli bouwen de reenactors van het O'Neill Regiment hun tent op en op 28 juli trainen ze in de ochtend tussen 11.00 en 12.45 en in de middag tussen 13.30 en 16.00 uur.

Op zondag 4 augustus en zondag 1 september om 14.00 uur kunnen belangstellenden zich aansluiten bij een open rondleidingdoor het fort. Bij nat weer: doe stevige schoenen aan die vies mogen worden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl Kosten: 5 euro per persoon.

Op 13 augustus gaan kinderen (tot en met 16 jaar) creatief aan de slag met hout. Onder leiding van kunstenares Suzanne Visscher maken kinderen een beeld van een lepelaar. De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur en kost €20 per kind (inclusief materiaal en limonade). Aanmelden kan door te mailen naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl.

In oktober verzorgt Visscher bovendien een workshop schilderen. In drie avonden werken deelnemers aan een schilderij van Toscaanse huizen. De workshop vindt plaats in het bezoekerscentrum. De workshop is op drie woensdagavonden (2, 9 en 16 oktober) van 19:30 tot 21:30. Kosten: 90 euro per persoon.
Graag kleren aandoen die vies mogen worden. Aanmelden via info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl.

Verder zijn er in de zomermaanden nog allerlei losse activiteiten. Kinderen van 3 tot en met 9 jaar kunnen Fortepad Het Dappere Soldaatje doorlopen. De route is uitgezet langs tien soldatenpaaltjes. Bij elk paaltje hoort een opdracht. Wie alle opdrachten met succes uitvoert, komt met naam in het Dappere Soldatenboek van het Fort aan de Buursteeg. Voor groepen kinderen van 8 tot en met 12 jaar heeft het bezoekerscentrum een actief kennisspel dat ze in teams uitvoeren. Ook is voor jong en oud buitenspeelgoed te huur van Kubb tot voetbal. Ook is levend Stratego mogelijk en worden er schildersezels met schilderspullen verhuurd.
Mer info op www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl.