• Twee jongetjes hadden hun tijgertjes meegenomen naar de bieb

    Adriaan Hosang
  • Het verhaal van Tijgertje werd voorgelezen door Ingenette

    Adriaan Hosang
  • Voor ieder kind was er een leuk klein tijgertje om mee te nemen

    Adriaan Hosang

Voorzichtig langs de tijgertjes

RENSWOUDE In de bibliotheek werd vrijdagmiddag voor peuters voorgelezen uit het verhaal ´Ssst! De tijger slaapt´.

Vanuit de cd-speler klinkt muziek. Schoorvoetend zoeken de kinderen een plekje, sommigen zijn met hun moeder, andere met hun oppasmoeder.

Twee kinderen hebben een tijger meegebracht, die krijgen even later een prominente plek voor het leeskabinet krijgen.

PRENTENBOEK Esther van den Brink, de bibliothecaresse verwelkomt de jeugd en vraagt ze wat je zoal kunt doen in de bibliotheek. Wat zie je in de bibliotheek vraagt zij. ,,We vieren dat het zo leuk is om te lezen", zegt Esther. Ingenette Timmer zal jullie voorlezen uit het prentenboek van het jaar ´Ssst. De tijger slaapt´.

Terwijl Ingenette het verhaal van tijger voorleest zorgt Esther ervoor dat de kinderen steeds weer een nieuwe plaat te zien krijgen. Op de omslag van het prentenboek van het jaar staat niet alleen een tijger, maar ook een muis, zo wordt even later duidelijk.

BALLONNEN De andere dieren, die in het boek hun opwachting maken, willen dat tijger blijft slapen, dat is het veiligst.

Met behulp van ballonnen weten ze voorbij de slapende tijger te komen.Ook de kinderen komen in actie. Esther van den Brink deelt hoedjes met dierenfiguren uit.

Heel voorzichtig en stil lopen ze, sommigen kruipen als een schildpad over de grond, voorbij de twee tijgertjes die op de grond liggen. ,,Slaap, tijger, slaap´´, wordt er gezongen. De tijger, die even ontwaakte, valt weer in slaap. Opnieuw maken ze een rondje langs de tijgertjes.

Voor de kinderen is er ook nog een drankje en voor de ouders koffie met wat lekkers.

Even daarvoor heeft Esther van den Brink alle kinderen een speelgoedtijgertje gegeven, dat uiteraard mee naar huis gaat.