• De prijswinnaars bij het jokeren en klaverjassen

    Adriaan Hosang

VV Renswoude waardeert winnaars

Kaartcompetitie afgesloten met prijsuitreiking

Nadat alle uitslagen in kaart zijn gebracht, neemt VV Renswoude-voorzitter Jan Hardeman de prijsuitreiking voor zijn rekening, met als inzet de Henk Gijsbertsen-bokaal.

POEDELPRIJS Hij maakt allereerst bekend wie de poedelprijs heeft gewonnen. Bij het jokeren is dat Ali van de Kaa (zij miste drie avonden) en bij het klaverjassen Coby de Groot (ook zij miste drie avonden).

Winnaar bij het jokeren is Janny van de Bovenkamp met 652 punten, tweede Teunie Brouwers met 738 punten, derde Bets Veldhuizen met 740 punten en vierde Adrie van de Brink met 744 punten.

Bij het klaverjassen werd Gerard Blaauwendraat met 54.371 punten winnaar, tweede Joop van de Wal met 52.480 punten, derde Henk Boersmam er 51.475 punten, vierde Riet Osnabrugge met 50.967 punten en vijfde George Klomp met 50955 punten. Aan de kaartcompetitie 2016/2017 werd door 83 mensen deelgenomen, 22 jokeraars en 61 klaverjassers.

Voor het zover was, werd er eerst nog een gekaart. Zowel de jokeraars als klaverjassers kwamen nog in actie. Als ik aan één van de dames die aan de competitie jokeren heeft meegedaan vraag wat nu het leuke aan het spelletje is, is haar reactie: ,,Ik mag graag kaarten en zo'n kaartcompetitie heeft toch net iets extra's. Daarnaast is het allemaal goed georganiseerd, is er sprake van een leuke gezellige sfeer en ook dat is belangrijk. Je gaat er met plezier naartoe. Is het voorbij, dan mis je het op een gegeven moment en is het fijn wanneer men weer van start gaat". Jan Hardeman bedankte de mensen achter de organisatie. Er waren bloemen voor Alie van de Kaa en een dinerbon voor Grada en Gerard Blaauwendraat en de mensen van de catering.