• VVD Renswoude

VVD: Gezond boerenverstand is niet genoeg

RENSWOUDE ,,Raadswerk is een eervolle taak en een grote verantwoordelijkheid. Alleen gezond boerenverstand is niet genoeg; je moet je echt verdiepen in de materie en daarbij is een breed netwerk en een actieve, inhoudelijk sterke fractie van groot belang." Dat zegt Marieke Teunissen van de VVD Renswoude op de stelling dat raadsleden van de gemeente Scherpenzeel onvoldoende toegerust zijn voor hun raadswerk.

,,Als raadslid word je geacht veel te weten over uiteenlopende onderwerpen en daar vervolgens ook een mening over te kunnen formuleren. En dan niet met de botte bijl gaan roeptoeteren, maar respectvol het gesprek aangaan. We leven tenslotte in een democratie, dus je zult er met elkaar uit moeten komen. Voor de VVD is het uitgangspunt in alles: waar zijn de Renswoudse inwoners en ondernemers het beste mee gediend?"

Volgens Teunissen is de VVD-fractie 'altijd actief bezig met kennis verbreden en verdiepen', juist omdat er veel dossiers behandeld worden. ,,Zo heb ik onlangs zelf een intensieve masterclass gevolgd via de Haya van Somerenstichting, het opleidingsinstituut van de VVD. Dat was erg leuk, maar vooral ook heel nuttig en leerzaam. Wij hebben het voordeel dat we onderdeel zijn van een grote landelijke partij, die veel belang hecht aan training en opleiding. Niet iedere partij in Renswoude heeft dat voordeel. Een opleidingstraject voor de nieuwe raad, straks na 21 maart, juich ik dan ook van harte toe."