• Vlastuin en Van Ginkel zijn chauffeurs voor Tafeltje Dekje.

    Adriaan Hosang
  • Vlastuin en Van Ginkel zijn chauffeurs voor Tafeltje Dekje.

    Adriaan Hosang

Warme ´Smakelijke Maaltijden´ thuis bezorgd

RENSWOUDE Veel senioren maken wekelijks gebruik van Tafeltje Dekje voor een warme maaltijd. Die maaltijden worden nu nog verzorgd door Apetito, terwijl vrijwilligers zorgen voor de bezorging ervan.

Omdat op 1 juni de overeenkomst met Apetito ten einde was, is de Senioren Welzijns Organisatie (SWO) Scherpenzeel/Renswoude op zoek gegaan naar een nieuwe maaltijdleverancier. Ouderenwerker Rianne van Ginkel en bestuurslid Henk Rijnders van SWO zijn in gesprek gegaan met Harold, Lisette en Sema van SmaakIdee. Daarop is besloten dat SmaakIdee vanaf 4 juni de maaltijden van Tafeltje Dekje verzorgt.

SMAKELIJKE MAALTIJDEN Sema Göl: ,,Deze maaltijdvoorziening wordt gerealiseerd onder de naam ´Smakelijke Maaltijden´.

In principe worden de maaltijden zeven dagen per week verstrekt. Cliënten die de hele week een maaltijd willen hebben, ontvangen de maaltijden op vrijdag, ook voor zaterdag en zondag. Zij kunnen de maaltijden thuis opwarmen. Wie gebruik maakt van Thuis Bezorgd, ontvangt in het weekend een warme maaltijd na 16.30 uur.

TEVREDEN Alleen een hoofdgerecht kost € 6,30, legt Sema uit. Er zijn ook voor- en nagerechten. SmaakIdee verzorgt ook een diner in De Gasterij op bijvoorbeeld Tweede Kerstdag of Hemelvaartsdag, maaltijden in het Trefpunt en via het thuisbezorgconcept.

,,De maaltijden in het Trefpunt zijn een succes, veel mensen komen weer terug. Maar ook mensen die SmaakIdee een maaltijd thuis hebben laten bezorgen zijn erg tevreden, zo hebben we gemerkt´´, stelt Sema Göl. Ze wijst er nog wel op, dat hoe groter het aantal deelnemers aan Tafeltje Dekje is, des te groter de mogelijkheden zijn.

Aanmelden voor de maaltijden van Tafeltje Dekje van de Senioren Welzijns Organisatie Scherpenzeel/Renswoude loopt via Rianne van Ginkel van SWO, 06-51647525. SWO verstrekt ook folders van de menu's, aldus Sema.