• Teun geeft tekst en uitleg over de verschillende soorten whisky om te proeven.

    Adriaan Hosang
  • Cynthia Bijmans serveert tussen de bedrijven door hapjes voor de gasten.

    Adriaan Hosang

Whisky proeven in Italiaanse sfeer

RENSWOUDE Het is vrijdagavond half acht, de lunchroom van Di Tutto op de hoek Dorpsstraat/Dorpshart is tot de laatste plaats gevuld. \

Alle aanwezigen aan de tafels hebben voor zich vier glaasjes voor de whiskyproeverij die eigenaresse Cynthia Bijmans georganiseerd heeft.

ITALIAANSE SFEER Ruim drie jaar geleden ging Cynthia Bijmans met de lunchroom van start. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor een kop koffie, cappuccino, een biertje of een glas wijn. Maar ook voor belegde broodjes, salades, soep, pizza's, pasta's, tosti's, borrelhapjes, limoncello en schepijs. Boven de ijsbar hangt het voorfront van een Fiat 500, terwijl op de muur ernaast een enorme foto van een Italiaans landschap te zien is, met op de voorgrond een wijngaard.

Bijmans: ,,De sfeer van Italië, een land waar ik van houd, wilde ik ook terugzien in de lunchroom". Bijmans organiseert al enige tijd extra activiteiten voor klanten. Zo was er al eens een wijnproeverij, een proeverij van gin-tonic en onlangs van whisky.

OVER JE TONG ROLLEN De proeverij werd geleid door Teun, van Wine & Spirtis by Teun uit Driebergen, die verschillende whiskysoorten had meegenoment.

In de vier glaasjes, verschillende soorten whisky, zodat de aanwezigen de smaak ervan kunnen ervaren.

Teun: ,,Hoe proef je eigenlijk? Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk smaak oppakt van de whisky. Houdt het zo'n tien seconden in je mond en laat het over je tong rollen". Zeven soorten whisky worden geproefd, de reacties zijn verschillend. Di Tutto eigenaresse Cynthia Bijmans: ,,Laat u verrassen en geniet van wat we te bieden hebben".