• De verkoop van seniorenwoningen aan de Druivenkamp start 7 juni, aldus Gerben van Es van T&A Van Es.

    Haije Bergstra

Woningbouw op 'paddenpoel'

SCHERPENZEEL Het gras staat er meer dan een halve meter hoog en een hoog hek scheidt het verwilderde groen van de straat. Jarenlang lag het stuk grond aan de Druivenkamp braak. In het dorp werd gesproken over de 'paddenpoel'. De bestemming van de grond heeft de gemoederen lang bezig gehouden. Er waren ooit plannen om er een appartementencomplex neer te zetten met winkels op de begane grond. Dat is er nooit van gekomen. De ontwikkeling werd opgehouden door problemen met de vergunningen, padden, de crisis en uiteindelijk het faillissement van bouwbedrijf Van Deelen. Hierdoor kreeg de grond vorig jaar een nieuwe eigenaar, namelijk Frank van Woerden Vastgoed BV uit Veenendaal. Aan de onzekere situatie lijkt nu een einde te komen.

Haije Bergstra

ANDER PLAN ,,Na bijna vijftien jaar over appartementen en winkels te hebben gesproken met de vorige eigenaar komt er nu toch een heel ander plan dat voor alle partijen, zoals de buren, gemeente en toekomstige bewoners veel beter is. In september zal er gestart worden met de bouw welke halverwege 2019 klaar moet zijn", aldus de vastgoedondernemer.

UITVOERING ,,In Scherpenzeel is zeker vraag naar seniorenwoning. Dat blijkt uit het succes van de verkoop van woningen aan de Bruinhorst en Lindenhof. Als iemand kleiner wil gaan wonen, dan is dit een goede keus. Het zijn begane-grond-woningen met een mogelijkheid voor een logé of een hobbykamer op de eerste verdieping", aldus Gerben van Es van T&A Van Es Makelaardij. Hij is als makelaar betrokken bij de verkoop. ,,De locatie is ideaal voor senioren stelt hij. ,,Midden in het centrum van Scherpenzeel, met de winkels, restaurants en de kerk op loopafstand. De woningen krijgen een tuin op het zuiden, worden uitgevoerd met zonnepanelen en worden in de stijl van het dorp gebouwd. Goed om te vertellen is dat deze woningen niet gasloos worden uitgevoerd. Dat is tegenwoordig een issue. Als mensen dat willen, kunnen ze als optie voor een warmtepomp kiezen."

VERKOOP De verkoop start donderdag 7 juni in partycentrum Boschzicht. ,,Belangstellenden krijgen informatie over de planning, de tekeningen kunnen bekeken worden en alle vragen die spelen, kunnen gesteld worden. Daarna krijgen geïnteresseerden tot 14 juli de tijd om zich in te schrijven. De goedkoopste woning zit op € 265.000 vrij op naam", zegt Van Es. Gebruikelijk is dat daarna geloot wordt door een notaris. ,,De kans is vrij groot dat iemand na inschrijving de woning vervolgens niet kan kopen, terwijl iemand deze wel graag had willen hebben", aldus de vastgoedondernemer. Er wordt nu afgeweken van deze procedure. ,,Het gaat dit keer iets anders. Er wordt per opbod verkocht. Dat zal onder de mensen eerst wel bijzonder zijn”, aldus Van Es. Uiteindelijk gaat het erom wat een koper wil uitgeven om aan de Druivenkamp te gaan wonen.

De verkoop start 7 juni van 19.00 tot 20.30 uur in Boschzicht in Scherpenzeel. Meer informatie is te vinden op de website van T&A Van Es: www.makelaarscherpenzeel.nl.