Woonwagenbewoners Renswoude uiten ongenoegen

RENSWOUDE Tijdens de dinsdagavond gehouden raadsvergadering waren het de families Dragutinovic en Djuric, die bij monde van Anita de Kruijff hun ongenoegen uitten en de gemeente Renswoude verweten dat zijn een uitsterfbeleid voeren tegen de woonwagenbewoners op het Ruiterpad. Namens de familie stelde De Kruijff de gemeenteraad een drietal vragen.

Zo vroeg zij zich af of men op de hoogte was van het feit dat de gemeente een uitsterfbeleid voert tegen deze woonwagenbewoners met hun specifieke cultuur. Het gaat hier namelijk om Roma's die in 1977 naar Nederland zijn gekomen en genaturaliseerd zijn en dus Nederlander zijn. Ze wilde van de raad weten wat men hier van vond en of men ook bereid was hier iets aan te doen.

De Kruijff: ,,Als een huurder vertrekt of overlijdt worden de standplaatsen niet meer verhuurd aan anderen. Ook een partytent die er al negen jaar stond moest verdwijnen evenals een tourcaravan die er al negentien jaar stond. Nu wil men dat de woonwagen op nummer 3 verwijderd wordt omdat zoon A. Djuric gedetineerd zit. Als iemand in een huis woont en gedetineerd zit, dan wordt toch ook dat huis niet verwijderd?''

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 21 april.