Woudenberg opent digitaal energieloket

WOUDENBERG Sinds dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Woudenberg met al hun vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of energie opwekken terecht bij het digitale energie loket van de gemeente. De gemeente is hiervoor de samenwerking aangegaan met Duurzaam Bouwloket. Inwoners die benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor het verduurzamen van hun woning, kunnen bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor advies en informatie.

De gemeente roept haar inwoners op gebruik te maken van de expertise van het Duurzaam Bouwloket. Wethouder Gijs de Kruif: ,,Wij vinden het belangrijk om inwoners te informeren en hen bewust te maken van de mogelijkheden om energie te besparen, hun wooncomfort te verhogen en de waarde van hun woning in stand te houden of zelfs te laten stijgen door verduurzaming. Zo zorgen voor we samen voor een duurzamer Woudenberg."

Via de website www.duurzaambouwloket.nl , per mail, telefoon of zelfs via WhatsApp kunnen inwoners bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor al hun vragen over bijvoorbeeld besparingsmogelijkheden en het verduurzamen van hun woning. Naast het thema energie zijn de onderwerpen gezondheid en wooncomfort belangrijke aandachtspunten.

SAMENWERKING De gemeente Woudenberg en het Duurzaam Bouwloket willen de samenwerking met lokale bedrijven opzoeken en op deze manier de lokale economie stimuleren. Bedrijven kunnen zich bij het Duurzaam Bouwloket aanmelden voor een vermelding op de website van het energieloket. In de toekomst kunnen inwoners via het energieloket gegevens van lokale bedrijven vinden die zij kunnen inschakelen bij de verduurzamen van hun woning.

EXPEDITIE DUURZAAM Gemeente Woudenberg wil stappen zetten in het verduurzamen van het dorp. Deze 'reis' naar een duurzamer Woudenberg staat beschreven in het plan 'Expeditie Duurzaamheid' en ging begin 2015 van start. Samen met inwoners en ondernemers wil de gemeente de komende jaren de schouders eronder zetten om wonen, werken en leven in Woudenberg te verduurzamen. Met de lancering van het digitale energieloket wil de gemeente inwoners ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.