Woudenbergers in actie voor schone wijken

WOUDENBERG Basisschoolleerlingen presenteren vrijdag 27 maart in het Cultuurhuis een tentoonstelling met kunstwerken, gemaakt van zwerfafval. Een dag later, op 28 maart, komt de burgemeester samen met ambtenaren en inwoners in actie door af te rekenen met zwerfafval tijdens Woudenberg Schoon. Een schone omgeving is in Woudenberg de norm, want in een schone omgeving is het prettiger wonen.

Met de actie laten inwoners en de gemeente zien dat je met elkaar zorgt voor een schone straat of wijk. Terwijl de 150 leerlingen van vier Woudenbergse basisscholen met de tentoonstelling laten zien dat er met afval nog van alles mogelijk is, zoals het maken van kunstwerken. Afval is ook geschikt voor recycling en het hergebruiken van grondstoffen. Belangstellenden zijn welkom om de tentoonstelling bij te wonen die vrijdag 27 maart om 15.00 uur geopend wordt door wethouder Gijs de Kruif. De wethouder onthult dan ook de winnaars van de mooiste kunstwerken. De kunstwerken worden tentoongesteld in het Cultuurhuis van 27 maart tot en met 6 april.

AANMELDEN Op zaterdag 28 maart gaan de handen uit de mouwen om het zwerfafval zoals blikjes, flesjes, glasscherven en etensverpakkingen op te ruimen. Inwoners die houden van een schone wijk en daar graag iets in betekenen zijn welkom om mee te doen. Dit kan in een eigen team of samen met de burgemeester. Inwoners die net als andere dorpsgenoten graag meehelpen, kunnen zich aanmelden bij Tjeerd Jonker via gemeentewerf@woudenberg.nl of telefonisch via 033-2863577. De burgemeester verzamelt om 10.00 uur bij het gemeentehuis. Na afloop is er op de milieustraat gelegenheid om met elkaar wat te drinken.