Woudenbergers maken wijken afvalvrij

WOUDENBERG Diverse Woudenbergers, onder wie ook burgemeester Titia Cnossen, hebben zaterdag vrijwillig het zwerfafval opgeruimd in Woudenberg. Deze opruimactie was georganiseerd in het kader van de landelijke opschoondag Nederland Schoon.

In de gemeente Woudenberg waren diverse vrijwilligers actief om het zwerfafval op te ruimen. Zo is er al vele jaren een team actief rondom de Nico Bergsteijnweg en een team, met onder anderen wethouder Gijs de Kruif, bij de Ekris. Extra hulp kwam dit jaar vanuit vier basisscholen, die in het kader van een zwerfafvalproject op vrijdagmorgen de skatebaan vrijmaakten van afval. Burgemeester Cnossen sloot aan, samen met collega's, bij het team van de Nico Bergsteijnweg. In enkele uren tijd werd daar met dertien vrijwilligers afval opgeruimd, zoals blikjes, flesjes bier, glasscherven en snoepafval.

,,Iedereen houdt van een schoon dorp. Ondanks dat we het afval er niet zelf neergegooid hebben, hebben we het wel opgeruimd, omdat we met elkaar het dorp leefbaar en schoon willen houden. Samen de buurt opruimen is goed voor het milieu en de sfeer in de buurt. We hopen dat steeds meer mensen die verantwoordelijkheid voelen voor het schoonhouden van de eigen omgeving", aldus burgemeester Cnossen. Na afloop is er gezamenlijk koffie gedronken bij een van de bewoners van het team Nico Bergsteijnweg.