• Caecilia
  • Caecilia
  • Caecilia

Xylofonist Jochem Buisman wint solistenfestival Caecilia

SCHERPENZEEL Maar liefst 24 muzikanten van muziekvereniging Caecilia uit Scherpenzeel deden zaterdag in het clugebouw van Caecilia mee aan het jaarlijkse solistenfestival. Xylofonist Jochem Buisman sleepte de meeste punten in de wacht en schreef zo het festival op zijn naam

Daar waar normaal in orkestvorm wordt gemusiceerd worden op dit muzikale evenement juist individuele prestaties van muzikanten of kleine groepen beoordeeld. Het evenement, georganiseerd door Max Forsten en Bram van de Peut werd gepresenteerd door Mariska van Baaren. De vakjury werd ook dit jaar weer bemand door Kees Kramer, een crack uit de Nederlandse muziekwereld.

De deelnemers variëren sterk in kunnen en ervaring hetgeen het jureren erg lastig maakt. Zo waren er jonge deelnemers met slechts enkele maanden les die geweldige prestaties neerzetten, en doorgewinterde muzikanten die op hun niveau de moeilijkste stukken ten gehore brachten. Kees Kramer beoordeelde ieder op zijn of haar niveau en gaf vooral ook tips en opbouwende kritiek. Hij begon de prijsuitreiking met de welgemeende uitspraak dat alle deelnemers winnaars waren. De durf, inzet en muzikaliteit van iedereen was een plezier om naar te luisteren en te kijken en daar was het ruim aanwezige publiek het zeker mee eens.

Een gedeelde derde plaats was voor Naomi Kraaijveld op alt-saxofoon met het nummer "Escualo" en Max Forsten met het nummer "Eli's green cakewalk" op xylofoon. Max werd begeleid door Gerben, Pieter en Jochem. Zowel Naomi als Max behaalden 48,5 punten. Tweede werd Carianne Vos met 49,5 punten met het moeilijke stuk "Pour les Sons liés et le charme de la solorité" op sopraan saxofoon. Jochem Buisman wist met het stuk "Land" op marimba 54 punten in de wacht te slepen hetgeen goed was voor de eerste plaats. Het feit dat Jochem nog niet zo lang het spelen met 4 stokken beheerst en desondanks dit lastige stuk prima vertolkte werd geprezen door de jury.

: