• Het was warm tijdens de Zomermatinee van Ons Genoegen.

    Adriaan Hosang
  • Het laatste optreden van Ons Genoegen voor de zomervakantie op het Dorpsplein.

    Adriaan Hosang

Zomerse muziek op Dorpsplein

RENSWOUDE Met de Van Gent Zomermatinee concert luidde harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude zaterdagmiddag de zomer in op het Dorpsplein in Renswoude.

De leden van Ons Genoegen zaten voor het grootste deel met hun gezicht richting het Dorpshart, terwijl de bezoekers van het concert juist in tegenovergestelde richting zaten. Veel van de muzikanten zaten onder parasols. Sommige bezoekers hadden zich met een paraplu gewapend tegen de zon, terwijl anderen een strohoed of petje hadden opgezet. Al eerder hadden zowel de bezoekers als de muzikanten tijdens een Van Gent zomeravondconcert te maken gehad met erg hoge temperaturen, werd driftig gebruik gemaakt van flesjes water en werd door Supermarkt Emté een verfrissende versnapering aangeboden.

BARBECUE In afwijking met voorgaande jaren startte het Van Gent zomeravondconcert niet om 19.30 uur maar was gekozen voor een zomermatinee en dat betekende dat de muzikanten al om 16.00 uur hun opwachting maakten op het Dorpsplein. Na afloop van het concert was er voor de leden nog een barbecue bij het muziekgebouw 't Podium.

ZOMERS MUZIEK Ons Genoegen-voorzitter Erwin Veldhuizen heette de aanwezigen welkom en wees erop dat dit het laatste optreden van de Harmonievereniging was voor de zomervakantie. Hij hoopte de bezoekers zouden genieten van de ´luchtige, zomerse muziek´ die op het programma stond.

Hij wees op het optreden door het opleidingsorkest onder leiding van Harry Weijkamp en van het Harmonieorkest onder leiding van dirigent Chris Kok. Het spits werd afgebeten door de leden van het leerlingenorkest. Vervolgens speelde harmonievereniging Ons Genoegen onder leiding van Chris een vlot programma. Stukken die onder andere op het repertoire stonden waren ´Sing Sing Sing´, ´MacArthur Park´ en ´Lionel´. Eind augustus start het orkest weer met repeteren en beginnen de lessen in gebouw 't Podium weer.