• Eén van de gasten van de Zonnebloem bekijkt de kerststal.

    Adriaan Hosang
  • Even iets drinken met wat lekker erbij.

    Adriaan Hosang
  • Gasten van de Zonnebloem krijgen koffie.

    Adriaan Hosang

Kerststal, winkels en versnaperingen uit tijd van Anton Pieck

RENSWOUDE De Zonnebloem afdeling RenScherWoude verzorgde maandagmiddag een uitje naar Soest, waar een bezoek werd gebracht aan 'De Warme Witte Winterwereld' in Tuincentrum 't Vaanderhoogt in Soest.

Voor velen was de binnenkomst een volkomen verrassing, want het gehele terrein van tuinadviescentrum 't Vaarderhoogt was herschapen tot een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck-stijl, vol pittoreske winkeltjes waarin om de drie tot vier dagen steeds weer andere winkeliers hun waren slijten.

PERENTAART Nadat iedereen was gearriveerd, vrijwilligers zorgen namelijk veelal voor het vervoer van de Zonnebloemgasten, was het tijd voor een kop koffie of thee met perentaart. Dat werd gebruikt op het verwarmde terras van het overdekte tuincentrum.

De specifieke stijl van Anton Pieck was heel treffend uitgebeeld. Je waande je al snel in die tijd van toen.

IN SFEER Tijdens de wandeling door het tuincentrum in Anton Pieck-stijl was er overal wel weer wat te zien. De vele in sfeer ingerichte winkeltjes maakten het geheel nog completer. Winkeltjes met daarin bijvoorbeeld sjaals, haakwerk of kettingen.

Maar ook de inwendige mens was uiteraard niet vergeten. Er stonden ook kraampjes met oliebollen, glühwein en bijvoorbeeld poffertjes. Het was niet zo gek dat niet iedereen met lege handen naar huis ging, want op tal van plaatsen was wel iets te koop. En iedereen wisselde de consumptiebon van De Zonnebloem in.

KERSTSTAL Bijzonder was ook de kerststal met daarin tal van dieren, zoals de ezel, schapen, koeien, geiten.

De volgende activiteit voor de Zonnebloem is op vrijdag 13 december, dan is er namelijk een kerstmiddag in Partycentrum Boschzicht in Scherpenzeel, aanvang 15.30 uur.

Tijdens die laatste activiteit van het jaar zullen ook een aantal jubilarissen worden gehuldigd, treden de Valleiparels op en vertelt Henk Schuurman het kerstverhaal. De middag sluit af met het kerstdiner.