• Sint in gesprek met de heer Brunt.

    Adriaan Hosang
  • Sint in gesprek met enkele senioren die genieten van de maaltijd van Smaakidee.

    Adriaan Hosang

Sint bij senioren in het Trefpunt

RENSWOUDE Senioren kwamen dinsdagavond naar Het Trefpunt in de bibliotheek om met elkaar de maaltijd te gebruiken. Het was weer drukker dan de vorige keer. Rond 17.00 uur was het voor velen eerst tijd voor een drankje.

Nora Koenen verwelkomde iedereen namens de Senioren Welzijnsorganisatie (SWO) Scherpenzeel/Renswoude. Dit keer geen soepje vooraf maar een salade.

HETE BLIKSEM In de keuken van de bibliotheek waren intussen Susanne en Francien van Smaakidee uit Renswoude druk bezig met de voorbereidingen van de maaltijd. Er was dit keer hete bliksem met een stuk worst. Sommigen lieten zich nog een tweede keer bedienen door Smaakidee.

Na de hoofdmaaltijd verscheen de Sint in de deuropening van de bibliotheek. Hij was speciaal gekomen voor Samen Gezellig van de senioren. Bij de meeste tafeltjes voerde de Sint gesprekjes, liet hij zich informeren en bleek hij ook af en toe heel best te weten wie hij voor zich had.

PRESENTJE Ondanks de hoge leeftijd van de Sint was zijn geheugen nog goed. Zo ontstond er een gesprek met onder anderen de heer Brunt en ging hij bij het echtpaar Geneuglijk even aan tafel zitten. Sint was ook niet met lege handen gekomen. Hij had voor iedereen een presentje meegenomen. In een jute zakje zaten een chocoladeletter, wat strooigoed en een zelfgemaakte speculaaskoekje.

Medewerkers van Smaakidee hadden de Sint geholpen bij het inpakken.

Tot slot van de maaltijd was er nog een feestelijk toetje.