• Team Watts Up zet zich op allerlei manieren in voor de Tour du ALS.

    Team Watts Up

'Zoveel mogelijk geld inzamelen voor Tour du ALS'

RENSWOUDE Team Watts Up houdt woensdagavond 15 mei vanaf 18.30 uur een sponsortocht voor stichting Tour du ALS met al dan niet elektrische toerfietsen, mountainbikes en racefietsen. De tocht begint en eindigt bij Joop van Voorthuizen Fietsen aan de Molenstraat 15 in Renswoude.

Henk van IJken

Het doel van de tocht is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Tour du ALS, een fietstocht in Zuid-Frankrijk bij de Mont Ventoux die door de ALS-stichting georganiseerd wordt. De Tour du ALS zet zich in voor onderzoek naar een medicijn tegen ALS en de verzorging van ALS-patiënten. De acht fietsers van Team Watts up, met een leeftijd van tussen de twintig en vijfenzestig jaar, wonen in Barneveld, Renswoude, Scherpenzeel, Bennekom en Utrecht. Ook zij rijden op 15 mei door de regio. De definitieve routes worden bekend gemaakt bij aanvang op de avond. De routes in de regio zijn geschikt voor de getrainde en minder getrainde fietser.

ORANJEBAL Barnevelder Leon Verschoor is deelnemer. Samen met de andere acht deelnemers, doet hij woensdag 29 mei ook met Team Watts Up mee aan de Tour du ALS over de Mont Ventoux in Frankrijk. De eraan voorafgaande door Joop van Voorthuizen georganiseerde tocht op 15 mei is bedoeld om extra geld binnen te halen voor het goede doel, waarvoor Team Watts Up zich overigens op allerlei manieren inzet. Zo collecteerden de leden ervan vrijdagavond nog tijdens het Oranjebal in Renswoude en kregen zij sponsoring door de Oranje Vereniging Renswoude.

Sportievelingen kunnen op 15 mei ook onderling hun krachten meten op een van de zogeheten Wattbikes die dan door Active Fit and More Scherpenzeel bij de fietsenmaker worden geplaatst. Degene die het langste tegen de weerstand is opgewassen wint. Joop van Voorthuizen houdt elk jaar een sponsortocht voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst onder andere bedoeld voor de Tour du ALS. ,,De ene helft van ons team is familie, de andere is onderdeel van een hechte vriendengroep'', zegt Verschoor. ,,De betrokkenheid van ons team is gegroeid, nadat een familielid van een van onze groepsleden als gevolg van ALS is overleden.''

SPONSORJASJES Het team heeft zich dit jaar als doel gesteld om per persoon minimaal 1.500 euro op te halen, wat omgerekend neerkomt op 1 euro per ALS-patiënt. Zowel bedrijven als particulieren kunnen hen sponsoren. Om de sponsors goed in beeld te brengen, heeft Team Watts Up speciale sponsorjasjes laten ontwerpen met ruimte voor de logo’s. Hierop hebben bedrijven uit de regio ,,een mooie positie voor hun logo gekregen. Jasjes met korte mouwen en met lange mouwen - op alle weersomstandigheden is gerekend'', vertelt Verschoor.

Van deelnemers aan de circa twee uur durende tocht op woensdagavond 15 mei wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de Tour du ALS, met als startpunt Joop van Voorthuizen, waar na afloop een hapje en drankje voor hen klaarstaan. Zij kunnen in principe zonder aanmelding meedoen, maar het is voor de organisatie wel prettig als zij dit doen via www.joopfietsen.nl of door een mail te sturen naar info@joopfietsen.nl.

[][Wie de groep wil sponsoren of de ALS stichting een warm hart toedraagt, kan via de website van Tour du ALS een gift doneren, www.tourduals.nl (zoek hier Team Watts Up op).