Bespaar met een houtkachel op stookkosten

03-02-2020, 14:20 |Van onze partner

De vonken, de warmte, de vlammen en de geur: vuur heeft aantrekkingskracht op mannen. Maar ook onder vrouwen groeit de interesse om vuur te maken. Houtkachels zijn dan ook enorm in populariteit toegenomen. Ze zijn milieuvriendelijk en echte sfeermakers. U draagt niet bij aan het broeikaseffect door op hout te stoken. Deze kachels vallen daarom onder het label Bewust Stoken. Ook hebben houtkachels het voordeel dat u enorm op uw stookkosten bespaart. Wilt u uw huis verrijken? Dan zijn Scandinavische houtkachels een goede keuze. Ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn voorzien van moderne technische opties. Denk bijvoorbeeld aan de CO2 neutrale en duurzame Contura-houtkachel.

Duurzame kwaliteit
Kiest u voor een houtkachel met het certificaat Bewust Stoken, dan bent u verzekerd van de hoogste Europese milieu- en kwaliteitsnormen. Bewust stoken begint met de vervanging van uw oude kachel of haard. Als u een nieuwe kachel aanschaft, moet u zich natuurlijk eerst goed oriënteren. Bepaal allereerst op welke plek in de woning u de houtkachel wilt plaatsen. Ook het gebruiksdoel is belangrijk bij het maken van uw keuze. Koopt u de kachel voor de gezelligheid of wordt het de primaire warmtebron in huis? Verdiep u daarna in de door u gewenst modellen en typen. Zoekt u een houtkachel van goede kwaliteit waarbij milieu en duurzaamheid de uitgangspunten zijn? Scandinavische houtkachels zijn dan een uitstekende keuze. Ze staan voor moderne, slimme oplossingen die uw middelen en de natuur in het oog houden.

Tijdloos design
Wereldwijd zijn Scandinavische houtkachels toonaangevend en geliefd. Ze worden vervaardigd van gietijzer in zowel moderne als ook in sierlijke uitvoeringen. Gietijzer kan niet kromtrekken. Het wordt door een emailleringsbehandeling tegen corrosie beschermd. In Noorwegen staat het merk Dovre symbool voor robuustheid en kwaliteit. Het merk heeft al meer dan tachtig jaar een naam hoog te houden. Alle houtkachels van Dovre zijn uitgevoerd met een speciaal dubbel verbrandingssysteem waardoor ze enorm duurzaam zijn. Noorwegen herbergt ook het merk Jotul. De houtkachels van dat merk worden stuk voor stuk in met de hand gemaakt. Dit levert houtkachels van superieure kwaliteit op met een tijdloos design dat uitstekend tot zijn recht komt in een modern interieur. De innovatieve, hoogwaardige Contura-houtkachel is van Zweedse makelij en staat bekend om zijn elegante design. Het merk levert een brede range modellen met een hoog rendement en schone verbranding. Kiest u voor een Contura-houtkachel, dan betekent dat bewust stoken in optima forma.

Bewust stoken
Goed onderhoud van de kachel is belangrijk als u bewust wilt stoken. Kachelsenhaardenwinkel.nl levert een groot assortiment Scandinavische houtkachels. Ook vindt u er alle benodigde kachel onderdelen. Dat geldt voor onder andere de vlamplaat, de binnenplaat, de kachelruit, het schudrooster en de handgrepen. In de webwinkel van de grootste kachelspecialist van Nederland bestelt u alles gemakkelijk en snel. Zo kunt u naar hartenlust bewust stoken.