Regels voor spellen op het internet aangescherpt

07-05-2020, 13:54 |Van onze partner

Het ontwerpen, ontwikkelen en uitbrengen van spellen op het internet mag in de toekomst alleen worden gedaan indien daar toestemming voor is vergeven. Dit vormt een doorn in het oog voor een groot casino online op het internet, terwijl het voor fysieke aanbieders hierdoor onmogelijk wordt gemaakt om geld te verdienen gedurende deze periode.

De verschillende aanbieders met eigen spellen zijn namelijk verplicht om gesloten te blijven.

Op dit moment worden spelletjes die op internet gratis gespeeld worden steeds populairder en hier moet een halt op worden geroepen volgens diverse instanties.

Om de huidige onlinemarkt beter in kaart te brengen is ervoor gekozen om in de toekomst speciale toestemming te geven aan verantwoorde spelontwikkelaars die zich richten op de consumentenmarkt.

Het nieuwe beleid moet ervoor zorgen dat zowel de zakelijke als de consumentenmarkt op de juiste manier worden beschermd en dat spelletjes op een eerlijke manier gaan verlopen.

Dit moet er op de lange termijn voor zorgen dat verschillende lightning roulette aanbieders voortaan streng wordt getoetst alvorens deze operationeel mogen opereren.

Spelletjes waarbij spelers geen geld hoeven te betalen, maar wel bijvoorbeeld geld, punten of credits kunnen verzamelen staan de afgelopen jaren onder extra toezicht.

In de toekomst komt hier een strenger beleid op om te controleren of spelletjes wel eerlijk verlopen en niet in strijd zijn met diverse regels.

Spellen en het afsluiten van weddenschappen op sportgebied zijn tot dusver ook nog niet toegestaan en liggen onder een vergrootglas.

 

Tijdslimiet voor reclame voor belspelletjes

Adverteren is ook een punt van bezorgdheid, waarbij de aanvankelijk voorgestelde toegestane periode van 19.00 tot 06.00 uur alleen geldig blijft bepaalde soort games. Een aangepaste periode van 21.00 tot 06.00 uur geldt voor alle andere advertenties waarvan de inhoud betrekking heeft op meerderjarige content.